Lionel Messi med 600 scoringer

Liverpool var veldig gode og tapte 3-0. Grunn: Lionel Messi

Lionel Messi har scoret 42,8 mål i snitt per sesong siden han scoret sitt første mål for Barcelona. Du kan spille så godt du vil, når Messi er i orden taper alle.

BEST AV DE BESTE: LIverpool spilte en meget god kamp, men var sjanseløse da Lionel Messi nok en gang tok fram sitt beste. Når det skjer der det bare et lag som vinner fotballkamper: Barcelona. Foto: Albert Gea, Reuters
BEST AV DE BESTE: LIverpool spilte en meget god kamp, men var sjanseløse da Lionel Messi nok en gang tok fram sitt beste. Når det skjer der det bare et lag som vinner fotballkamper: Barcelona. Foto: Albert Gea, ReutersVis mer
  • Barcelona-Liverpool 3–0 (1–0)

MANCHESTER UNITED BLE ble rundspilt til 0–3 på Camp Nou. Liverpool spilte en strålende fotballkamp, var stort sett bedre enn Barcelona og tapte med de samme sifrene. Og før uflaks og marginer blir det store temaet, ha respekt for trollmannen Lionel Messi.

Han vant denne kampen også.

Fordi han vinner fotballkamper.

EN VIS MANN i Trondheim sa alltid at grunnen til at Harald Martin Brattbakk i sin tid scoret så mange mål for Rosenborg var at han scoret mange mål. Han gjorde det fordi han hadde gjort det før. Han visste hvordan det skulle gjøres. Og selv om Harald Martin Brattbakk var en fremragende målscorende fotballspiller var han selvfølgelig ikke filla av Lionel Messi.

Han kan det han.

Er det noen som kan score mål er det Lionel Messi (og han konkurrenten hans i Juventus).

LIONEL MESSI SLO Liverpool denne kvelden fordi han pleier å vinne fotballkamper på kvelder som denne. Mot Manchester United for et par uker siden scoret han to av tre. Mot Liverpool gjorde han det samme. Hvilket betyr at han er oppe i 112 scoringer i Champions League, 62 målpoeng for sesongen og 600 scoringer for Barcelona.

Smak på den, folkens – 600 scoringer.

Der sikkert halvparten av dem er like fine, deilige og vakre som den han begravde Liverpool med fra pluss 25 meter, helt oppe i krysset.

SELV JÜRGEN KLOPP gliste da Lionel Messi scoret 3–0. Hva skulle han gjøre? For det første hadde han forberedt laget sitt til perfeksjon. For det andre hadde han sett planen virke akkurat som tenkt. For Liverpool var stort sett best denne kvelden på Camp Nou, eide ballen i store deler av kampen, men reiser likevel hjem med tre i sekken.

Alt fordi ekstreme ferdigheter er det vakreste som finnes i det vakre spillet.

Alt fordi ekstreme ferdigheter heldigvis ikke har gått av moten.

I BARCELONA KALLER man Champions League-trofeet det vakre trofeet. Og nå vil de ha det hjem. Igjen. Du ser det på Lionel Messi. Du ser det i øynene hans, at tørka har vært lang nok. Og fordi han er litt mer sulten enn normalt – selv om 600 scoringer på 14 sesonger (42, 8 i snitt) vitner om kronisk hunger – gjør han litt ekstra hver gang det byr seg en mulighet.

Ingen har gjort det han gjør før ham.

Ingen kommer til å gjøre det etter ham.

DET ER IKKE mange som spiller den kampen Liverpool spilte på Camp Nou heller, men det spiller ingen rolle. De ble knust på mål. Da Barcelona satt fart i ballen før 1–0 så selv Premier Leagues beste spiller (kåret av spillerne), Virgil van Dijk, ut som en litt eldre mann. Han flyttet ikke beina, det gikk rett og slett for fort.

Ikke nødvendigvis fordi Barcelonas angripere kom i stort fart.

Men fordi ballen gjorde det.

DET VAR RETURKAMP på 1–0 til Barcelona, det var en Liverpool-mulighet på 2–0 også, men med 3–0 er jeg redd det er kjørt. Barcelona gir ikke bort muligheten til et nytt trofé, de lærte i Roma i fjor. Og når jeg hører Lionel Messi si at han har fornøyd, men ikke helt fornøyd, de burde scoret minst et mål til helt på slutten, så skjønner du at det blir ekstra vanskelig for hjemmelaget på Anfield.

Lionel Messi og Barcelona har bestemt seg.

Det vakre trofeet skal hjem.