Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Liverpool vet alt om Martin Ødegaard

Coutinho-middag forsøk på å imponere, tror redaktør.

PÅ REISEFOT: Far Hans Erik og Martin Ødegaard har flere invitasjoner å vurdere denne jula. I går var de i Liverpool.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PÅ REISEFOT: Far Hans Erik og Martin Ødegaard har flere invitasjoner å vurdere denne jula. I går var de i Liverpool. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Den gjør så klart norske Liverpool-supportere forventningsfulle på den måten som er vanlig i jula, gårsdagens nyhet om at Martin Ødegaard er på Merseyside for å besøke klubben.

Ingen i Ødegaards innerste krets har villet bekrefte formålet med Liverpool-turen, men bildene av far og sønn rundt middagsbordet med stjernen Philippe Coutinho tyder i hvert fall på at klubben gjør mye for at unggutten skal føle seg velkommen.

Redaktør Torbjørn Flatin i Liverpools norske supporterklubb tror Brendan Rodgers og co. nå gjør sitt beste for å komme først i køen av friere.

- Klubben har fulgt ham en god stund, og interessen er så klart der. Ødegaard er et av de største talentene Norge har hatt på lenge, og han er etterspurt mange steder. Men Liverpool vet alt om Martin Ødegaard, og jeg skjønner det godt hvis de prøver å ta første stikk nå, sier Flatin til Dagbladet.

- Ikke uvanlig Strømsgodsets tenåring har vært Liverpool-supporter siden han begynte å bry seg om sånt, og koste seg sikkert stort med omvisning på treningsfeltet Melwood og i Liverpool by i går.

At klubben sender Philippe Coutinho (som Ødegaard tidligere har uttrykt begeistring for) med på middag trenger imidlertid ikke bety mer enn at Liverpool forsøker å gi et godt inntrykk, mener Kopite-redaktør Flatin.

- Det er ganske vanlig å prøve å imponere når attraktive spillere kommer på besøk, og Ødegaard har hatt en stående invitasjon lenge. Ved flere liknende anledninger har for eksempel folk som Kenny Dalglish og Ian Rush blitt sendt på middag av klubben. Det er nok flere som har fått oppleve denne type behandling, sier han.

- Hva tror du selv, er Ødegaard god nok for Liverpools a-lag nå?

- Jeg føler det er tidlig å ha ham med i a-lagstroppen, men det er vanskelig å vurdere. Mitt inntrykk er at familien godt kunne tenke seg at han spilte i Tippeligaen en sesong til, men man kan jo tenke seg at Strømsgodset også er interesserte i å få igjen noe penger her. Uansett høres det ut som en mulighet at man kjøper spilleren og lar ham gå på lån, for eksempel til Drammen, sier Flatin.

Unge navn Raheem Sterling er vel det største eksemplet på en unggutt som har fått sjansen og slått gjennom for Liverpool de siste årene, men selv han var 17 år da han debuterte.

I 2012 ble Jerome Sinclair den yngste til å debutere for Liverpool noensinne, da han 16 år og seks dager gammel fikk komme på som innbytter mot West Bromwich i ligacupen. I den turneringen har også andre unggutter fått prøve seg, Kopite-redaktør Flatin peker for eksempel på Jordan Rossiter, som debuterte som 17-åring i september i år.

I ligasammenheng, og over tid, er eksemplene på gjennombrudd i 16-17-årsalderen færre.

- Sterling er jo en etablert stjerne, men har blitt 19 år. Jordon Ibe (19 år om tre dager, på lån til Derby) regnes av mange som den neste i køen sånn sett. Men med Brendan Rodgers har Liverpool en manager som har vist seg villig til å gi unge spillere sjansen, sier Flatin.

Britiske aviser påstår at Martin Ødegaard fortsatt er i Liverpool i dag, og at det er planlagt møter med Rodgers.

Pappa Hans Erik Ødegaard skriver i en sms til Dagbladet i formiddag at han ikke ønsker å kommentere noe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media