Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool videre etter spinnvill målfest

Ellevill målfest da Liverpool og Arsenal scoret ti mål i løpet av 90 minutter. Unggutten Curtis Jones avgjorde på straffesparkkonkurranse.

HØYDEPUNKTER: Her får du målene fortløpende under kampen mellom Liverpool og Arsenal i Ligacupen. Video: Viasat Vis mer
  • Liverpool - Arsenal 5-5 (3-2)

Vi fikk servert en fotballkamp som leverte over all forventning, der lagene bidro til at det ble scoret hele ti scoringer i løpet av 90 minutter.

Og det var noen fantastiske scoringer. Origi hadde blant annet to strålende scoringer, mens Joe Willock leverte dagens langskudd da han dro til fra rundt 30 meter.

Dermed måtte kampen avgjøres ved hjelp av straffesparkkonkurranse.

Og det var Liverpool som gikk seirende ut av den dramatiske bataljen etter at unggutten Curtis Jones (18) avgjorde oppgjøret på Liverpools femte straffe. Det var Dani Ceballos som ble kveldens syndebukk for Arsenal da han bommet på Arsenals fjerde straffe.

Målfest

Det var Liverpool som startet best på Anfield, og etter rundt ti minutters spilt slo Oxlade-Chamberlain inn mot unge Brewster, men ballen gikk i stedet i beinet til Mustafi og i mål. Dermed fikk Liverpool en drømmestart på kampen.

Men Arsenal tok etter hvert mer over i kampen, og The Gunners skulle slå tilbake. Lucas Torreira plukket opp en retur fra Saka og satte ballen enkelt i mål bak dagens Liverpool-keeper Caoimhin Kelleher.

Noen minutter seinere slo det unge Arsenal-mannskapet til igjen. Det var Martinelli som banket ballen i nettaket etter at keeper hadde gitt retur på skuddet fra Torreira. Dermed hadde Arsenal snudd kampen på få minutter.

Reprisene viser at Torreira var i offside da skuddet gikk, og dermed skulle ikke målet ha stått. Dessverre for Liverpool så blir ikke VAR brukt i Ligacupen.

Intensiviteten i kampen var stor, og det bølget fort fram og tilbake.

Og Martinelli fortsatte å imponere. For etter halvtimen spilt var han farlig frampå igjen. Det var Saka som utnyttet slurv fra Liverpool-forsvaret og slo en flott ball inn til en ledig Martinelli.

Ikke lenge før hvilen ble Liverpools stortalent Harvey Elliott felt av Martinelli. Dommeren blåste straffe, og James Milner satte ballen enkelt i motsatt hjørne av Arsenal-keeper Martinez.

Drømmescoringer

Etter en del fram og tilbake i de første minuttene i andre omgang, skulle Arsenal få nok en scoring. Nok en gang var scoringen preget av stygge feil fra Liverpool-forsvaret, og denne gangen var det Ainsley Maitland-Niles og Mesut Özil som kombinerte seg fram til scoring, der førstnevnte satte ballen i nettet.

Ikke lenge etter slo Liverpool tilbake. Det var Chamberlain som banket ballen i nettet fra 17-18 meter. Dermed reduserte Liverpool nok en gang, og det sto 4-3 til Arsenal før timen var spilt.

Men Liverpool hadde på ingen måte gitt seg. Divock Origi leverte en fantastisk vending utenfor sekstenmeteren. Han avsluttet så på fantastisk vis, og satte dermed 4-4.

Etter scoringa tok Liverpool mer over, og det var plutselig rødtrøyene som styrte kampen.

Men målfesten var ikke ferdig. Joe Willock banket ballen i vinkelen fra 30 meter bak en sjanseløs keeper. Dermed ledet Arsenal igjen i det spinnville oppgjøret.

Men da det så ut til at Liverpool måtte gi tapt, var Origi på plass igjen. Nok en strålende scoring fra belgieren sikret 5-5, og dermed var det straffesparkkonkurranse som skulle avgjøre kampen.

Der var det Liverpool som til slutt gikk seirende ut etter at Ceballos bommet på Arsenals fjerde straffe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media