SÅ GLAD: Luis Suarez jubler for målet so msendte Liverpool videre i Europa League i kveld.Foto: AP /Paolo Giovannini/ Scanpix
SÅ GLAD: Luis Suarez jubler for målet so msendte Liverpool videre i Europa League i kveld.Foto: AP /Paolo Giovannini/ ScanpixVis mer

Liverpool videre fra dødens gruppe

Tre lag på ti poeng.

Liverpools europaligasesong kunne endt i grus torsdag, men rødtrøyene slo Udinese 1-0 og gikk videre til 16-delsfinale som vinner av gruppe A.

Jordan Hendersons scoring holdt akkurat til å sikre de tre poengene laget trengte for å avansere. Både Liverpool, Anzji og Young Boys endte på ti poeng, og sistnevnte trakk det korteste strået i den innbyrdes tabellen mellom trioen.

Det eneste som var klart før torsdagens runde, var at Udinese allerede var ute av turneringen. Italienerne hadde ingenting å spille for og slapp engelskmennene til de største sjansene. I det 23. minuttet klarte ikke hjemmelaget å klarere en corner, og Suso plukket opp Luis Suárez' mislykkede heading. Spanjolen serverte deretter Henderson, som dundret ballen i mål mellom en haug av spillere.

Liverpool visste at seier ville holde til avansement, men klarte aldri å punktere kampen i Udine, heller ikke da vertene måtte klare seg med 10 mann etter Giovanni Pasquales utvisning i det 79. minuttet.

I stedet satset Brendan Rodgers' menn på å holde ballen i laget, men fire minutter på overtid toppet dramatikken seg. Måljegeren Antonio Di Natale fikk sjansen fra godt hold, men blåste ballen noen centimetere over tverrliggeren.

— Vi var i en vanskelig gruppe med gode lag, klubber som har erfaring fra mesterligaen og en av verdens rikeste klubber (Anzji). Men mentaliteten til laget var svært sterk, og troen vår var sterk. Vi vant, og det er godt for framtiden vår, sa Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Samtidig gjorde Young Boys jobben hjemme mot Anzji og vant 3-1, men det holdt ikke for det sveitsiske laget. Etter 0-2 tap borte for russerne, samt ett poeng på to kamper mot Liverpool, endte laget på 3.-plass i gruppe A.

(NTB)