Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Liverpool vil alltid ha stor plass i mitt hjerte

Riise har skrevet bok om klubben.

|||(Dagbladet.no): John Arne Riise har skrevet bok om Liverpool, klubben han spilte for i sju sesonger fra 2001. Boka heter «Fortellingen om Liverpool» og er én av flere bøker i en serie faktabøker for barn og unge.

- Det var naturlig for meg å gi noe tilbake til barn og unge. Jeg vet hvor stor Liverpool er i Norge og jeg håper å få enda flere barn og unge interessert i klubben, sier Riise til Dagbladet.

Følger alle kamper
Selv om han nå er proff i italiensk serie A hos Roma, følger han med på sin gamle engelske klubb.

- Jeg ser alle kamper jeg kan og hvis jeg er opptatt med å spille selv, så går jeg straks inn på nettet og sjekker resultatet, forteller Riise.

Han kom til klubben i 2001 og fikk sju sesonger der. Et av høydepunktene er utvilsomt det boka åpner med: Champions League-finalen i 2005, som Riise kaller mirakelet i Istanbul. Liverpool lå under 0-3 ved pause, men klarte å snu kampen til 3-3 og vant til slutt straffesparkkonkurransen.

- Liverpool vil alltid ha en stor plass i hjertet mitt. Tida der betyr utrolig mye for meg, sier Riise.

Skulle «gjøre opp»
I boka forteller han også om den berømte episoden mellom han og Craig Bellamy på et hotell i Portugal, da Bellamy angrep ham med en golfkølle.

«Heldigvis klarte jeg å trekke til meg beina, så jeg ble ikke alvorlig skadet. Men da jeg reiste meg opp, slo han to ganger til, og traff meg i hofta og rett under kneet. Jeg fikk noen solide blåmerker, og ble ganske sint. Mest av alt hadde jeg lyst til å sprette opp fra senga og ta ham, siden jeg visste jeg var større og sterkere enn ham, men jeg visste samtidig at framtiden min i klubben kunne være i fare hvis vi begynte å slåss»
, skriver Riise i boka.

Det er imidlertid det som skjer etterpå som er den mest oppsiktsvekkende av de nye opplysningene.

Bellamy skal ha blitt roet ned av Steve Finnan, som i likhet med Riise og Bellamy har forlatt Liverpool i ettertid.

«Da Steve Finnan omsider klarte å roe ham ned, foreslo han at vi kunne møtes utenfor rommet hans morgenen etter for å gjøre opp. Det takket Craig ja til, men da jeg troppet opp som avtalt, var det ingen Bellamy å se», skriver Riise.

Tøff motstander
Riise er å i Norge for å promotere boka, før han reiser til Geneve sammen med landslaget for å spille privatlandskamp mot Sveits på lørdag.

- Det er alltid gøy å være sammen med gutta. Selv om det er en treningskamp så blir det tøft. Sveits har kvalifisert seg til VM og er ingen enkel motstander, sier Riise.

Flere spillere har meldt forfall til kampen, blant dem lillebror Bjørn Helge Riise.

- Jeg gleder meg likevel. Vi har lyst til å vise at vi er et godt lag, selv om vi ikke kom til VM.

Vil satse ungt
Landslaget ser nå fram til EM-kvalifiseringen etter at de å se sommerens VM fra sofaen. Riise mener at flere yngre spillere på landslaget kan være veien å gå for å nå fram i mesterskapskvalifiseringene.
— Jeg ser for meg at vi må ta inn flere yngre spillere på laget. Det er liten tvil om at det vil styrke landslaget hvis de er gode nok. De spillerne som dominerer enten på U21-landslaget eller i eliteserien må få sjansen, men også de vil oppleve at det er stor forskjell på nivået på et landslag og et norsk klubblag, sier John Arne Riise til NTB.
— Det er tøft å spille på A-landslaget, så tøft at bare de beste av de yngste kan få sjansen. Det holder ikke å ta med unge spillere bare fordi de er unge.
Selv er han blitt 29 år og en av nestorene på landslaget. Han er også en av dem som presterer i kamp etter kamp, men i de siste kvalifiseringene har Norge ikke nådd opp.
— Årsaken til at vi ikke er i VM i Sør-Afrika er at vi ikke har vært gode nok. Jeg må være tøff nok til å kunne si det. Det nytter ikke å skylde på uflaks eller andre ting, sier Riise.
Det var Kagge forlag som spurte Riise om han kunne skrive boka. Den er ført i pennen av Lars Lenth og inntektene går til organisasjonen Right to Play, som bruker idrett for å hjelpe barn og unge.

VANT FINALEN: I 2005 vant Liverpool Champions League etter å ha snudd kampen fra 0-3 til 3-3 og så vunnet straffekonkurransen mot AC Milan. Fra venstre: Steven Gerrard, Luis Garcia,Sami Hyypia, John Arne Riise, Vladimir Smicer og Milan Baros. Foto: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet
VANT FINALEN: I 2005 vant Liverpool Champions League etter å ha snudd kampen fra 0-3 til 3-3 og så vunnet straffekonkurransen mot AC Milan. Fra venstre: Steven Gerrard, Luis Garcia,Sami Hyypia, John Arne Riise, Vladimir Smicer og Milan Baros. Foto: NORDAHL/ALEKSANDER, Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media