FLYR NORDOVER: Liverpool prøver nå å lokke British Airways-sjefen Martin Broughton til Anfield. Foto: REUTERS
FLYR NORDOVER: Liverpool prøver nå å lokke British Airways-sjefen Martin Broughton til Anfield. Foto: REUTERSVis mer

Liverpool vil ha Chelsea-fan som ny sjef

Ønsker British Airways-lederen.

|||• Direkte klokka 16: Liverpool - Fulham

(Dagbladet): Liverpool sliter tungt - både på og utenfor banen.

Denne sesongen har vært en stor skuffelse for de trofaste på The Kop, både seriegull- og Champions League-drømmene er lagt i grus.

Også utenfor banen har det vært høylytt støy. Klubbens amerikanske eiere er særdeles upopulære, men nå kan et maktskifte være nært forestående.

Ifølge Liverpool Echo er eierne Tom Hicks og George Gillett i ferd med å sikre seg underskriften til Martin Broughton. Han er ingen målgarantist eller fryktet midtstopper, men en British Airways-sjef som er tiltenkt rollen som styreleder på Anfield.

Kritiske supportere62-åringen har jobbet i BA siden 2000 og han er visepresident i Confederation of British Industry.

Ifølge lokalavisa vil Broughtons første oppgave være å finne en investor som kan komme inn og redusere milliardgjelden.

PÅ VEI UT? Tom Hicks og George Gillett er lite populære på Anfield. Foto: REUTERS
PÅ VEI UT? Tom Hicks og George Gillett er lite populære på Anfield. Foto: REUTERS Vis mer

Et nytt stadion står også høyt opp på prioriteringslista.

Mange Liverpool-supportere er derimot allerede kritiske til Broughton, for ifølge Sky News er han nemlig Chelsea-supporter på sin hals. Og det har vært utkjempet litt for mange slag mellom disse klubbene til at alle tilhengerne synes det er helt ok.

Sky News-kommentatoren Mark Kleinman skriver også at det er mulig Hicks og Gillett henter inn Broughton med tanke på å selge seg helt ut av Liverpool, og at den London-baserte forretningsmannen skal være en rådgiver i denne prosessen.

RefinansieringIfølge Sunday Times vil banken Barclays nå gjennomføre en refinansiering av Liverpool. Avtalen skal ha en verdi på 300 millioner pund. Klubben har 237 millioner pund i utestående lån til Royal Bank of Scotland og Wachovia, og de krever 100 millioner pund innen juli. Avisa skriver at Barclays overtar rollen som lånegiver, og den skan også sørge for at kapital blir gjort tilgjengelig for klubben.

Liverpool møter Fulham på hjemmebane i ettermiddag, en kamp de er nødt til å vinne for å holde liv i håpet om en fjerdeplass som kan gi Champions League-spill neste sesong.

De helrøde er tre poeng bak Tottenham og fire etter Manchester City - og begge disse lagene har spilt én kamp mindre enn Rafael Benitez' menn.

Ettermiddagens kamp blir også en forsmak på det som kan bli en helengelsk finale i Europa League. Alle engelske lag er slått ut av Champions League, men balløya er representert med to i «juniorcupen».