Liverpool vil ha målhelten

Michael Tonge (19) har vært ønsket av Gerard Houllier i flere måneder. I går viste han hvorfor med to scoringer mot det som kan bli hans neste klubb.

MANCHESTER (Dagbladet): Selv om Houllier ikke ønsket å kommentere ungguttens spill etter gårsdagens semifinale, er det en dårlig skjult hemmelighet at Liverpool ønsker den engelske U20-landslagsspilleren i stallen. De rødes talentspeidere har sett playmakeren en rekke ganger denne sesongen. I går ble de trolig mer imponert enn noen gang.

- Jeg vet at Liverpool er interessert, men akkurat nå tenker jeg bare på returmøtet. Dette er min beste kamp for Sheffield United, sier Tonge til Sky Sports.

- Min beste kamp

I løpet av fem frenetiske minutter i andreomgang viste han hvorfor han er regnet for å være ett av de aller største talentene på balløya.

Først satte han ballen iskaldt mellom beina på Liverpool-keeper Chris Kirkland etter pasning fra tidligere Everton-spiller Stuart McCall. Deretter brukte han høyreslegga til å dundre inn seiersmålet på retur etter corner.

- Han ser alltid ut til å ha nok tid ute på banen. Han minner meg litt om Steven Gerrard. En fantastisk spiller, sier manager Neil Warnock.

Dårlig taper

Scoringene var ikke mer enn hjemmelaget fortjente. For etter at Liverpools egen gullgutt Neil Mellor hadde headet gjestene i ledelsen ti minutter før pause, dreide det meste seg om United.

Nå må Liverpool vinne returmøtet om to uker for å avansere - som de gjorde da Crystal Palace var motstander sist de røde vant ligacupen for to sesonger siden.

- Vi er veldig skuffet, men banen gjorde det ikke lettere for oss. Den var definitivt til deres fordel, sier Houllier.

CUPJUBEL:</B> Michael Tonge blir gratulert av Sheffield United-kompisene etter mål mot Liverpool i går.