Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool vil kopiere Uniteds gullsesong

Carragher snur på statistikken.

PÅ ETTERSKUDD: Jamie Carragher og Liverpool er seks poeng bak Didier Drogbas Chelsea. Foto: AFP
PÅ ETTERSKUDD: Jamie Carragher og Liverpool er seks poeng bak Didier Drogbas Chelsea. Foto: AFP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Tidligere denne uka skrev Dagbladet at Liverpool nå har et statistisk sett vanskelig utgangspunkt i gulljakta. Ikke siden 1967 har et lag endt med pokalen etter å ha tapt tre av de åtte første kampene.

Jamie Carragher har derimot ikke lyst til å henge seg opp i historiske tall.

- Du kan forme statistikken akkurat slik du vil, sier midtstopperen til klubbens hjemmeside.

Ikke fornøyd
Og Carragher svarer med å gjøre nettopp det, nemlig forme statistikken.

- Vi har nå like mange poeng som Manchester United hadde på samme tidspunkt forrige sesong. Det er en statistikk du kan se på, for de endte med vinne ligaen med 90 poeng, sier han.

Selv om 31-åringen snur om på statistikken, ønsker han ikke feie seriestarten under teppe. Den har ifølge Carragher vært altfor dårlig.

- Uansett hva slags statistikk du viser oss, vet vi at vi ikke har hatt en god start på sesongen. Vi vet selv at vi ikke har framstått som vi har ønsket i noen av kampene. Vi må rette opp dette.

Tre tap er nemlig ett mer enn de hadde i løpet av hele forrige sesong. Slik skaper uro på Anfield.

Har tapt færre enn United
Carragher forteller at det ikke er tapene alene som har ødelagt for Liverpool de siste sesongene, det er alle uavgjortkampene.

- Vi tapte til sammen seks kamper i de to forrige Premier League-sesongene. Å tape så få av 76 kamper, er en prestasjon - og likevel har vi ikke vunnet ligaen. Manchester United har tapt mer enn oss, men til tross for dette har de vunnet serien disse sesongene, sier Carra.

Heller ikke manager Rafael Benitez er mer bekymret over seriestarten enn at han tror Liverpool kan hente inn det tapte.

- Dere vil se at topplagene taper flere poeng mot hvilke som helst lag. Det er bra for konkurransen i Premier League, og det betyr at vi bare må fortsette. Vi kan ikke tenke på tre tap. Det er et langt løp. Chelsea er veldig sterke, men vi må prøve å holde oss som tett som mulig. Så får vi se hva som skjer i april og mai. Vi spilte mange uavgjorte kamper sist sesong, vi tapte bare to, og folk snakket om alle de uavgjorte. Nå vinner vi flere og taper noen, men vi kommer til å få mer poeng. Det er mer vanskelig å overtalte media om dette, men jeg skal prøve å få det til med spillerne, sier Benitez.

Carragher har i hvert fall skjønt dette - så gjenstår det å se om det hjelper dem på banen.

BER SPILLERNE BRUKE STATISTIKKEN: Liverpool-manager Rafael Benitez minner om at det er godt mulig å ta igjen topplagene. Foto: EPA
BER SPILLERNE BRUKE STATISTIKKEN: Liverpool-manager Rafael Benitez minner om at det er godt mulig å ta igjen topplagene. Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling