Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool vil markere tragedien i Norge

- Alle i klubben mottok nyhetene og tv-bildene med sjokk, sier klubbdirektør Ian Ayre.

BÅND TIL NORGE: Liverpool-spillerne spiller iført svarte sørgebånd for å markere støtte til ofrene i Norge, når de møter Hull i dag.Arkivfoto: SCANPIX/AP/Tim Hales
BÅND TIL NORGE: Liverpool-spillerne spiller iført svarte sørgebånd for å markere støtte til ofrene i Norge, når de møter Hull i dag.Arkivfoto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Premier League-fotballklubben Liverpool har bestemt seg for å markere sin støtte til de omkomne etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya i går.

På oppfordring fra den norske supporterklubben vil laget spille iført svarte armbånd når de møter Hull i privatkamp i dag.

«Liverpool har alltid fått en enorm støtte i Skandinavia, og i Norge spesielt, og tankene til alle i klubben går til det norske folk og de pårørende til de som har mistet livet eller blitt skadet.» heter det i en pressemelding på Liverpools hjemmesider.

- Alle i klubben mottok nyhetene og tv-bildene fra Norge med sjokk. Noen av våre mest lidenskapelige fans er norske, og vi regner dem som venner så vell som supportere, sier klubbdirektør Ian Ayre.

- Laget skal spille i Norge 1. august. Fram mot det vil vi at supporterne skal vite at vi tenker på dem under denne forferdelige tiden, sier Ayre.

Kenny Dalglish oppdaterte i dag også sin Twitter-profil for første gang siden han tok over som permanent manager i mai.

- Vi vil bære svarte armbånd mot Hull City i dag, som et tegn på respekt for det norske folk, skriver Dalglish.

Liverpool møter Vålerenga på et fullsatt Ullevaal 1. august.

Stillhet i Danmark
I Superligaen i Danmark vil samtlige kamper bli innledet med et øyeblikks stillhet for å markere hendelsene på Østlandet, har Dansk Boldspil-Union bestemt, ifølge dansk TV 2.

- Våre norske kolleger, som har tragedien helt inne på livet, har valgt å utsette kampene i Tippeligaene denne helga. Vi vil gjerne vise vår sympati ved å starte kampene her nede med et øyeblikks stillhet, sier kommunikasjonssjef Lars Berendt.

- Det eksisterer et historisk tett forhold mellom dansk og norsk fotball, og i DBU har vi fremragende relasjoner til det norske fotballforbundet, sier Berendt.

Også før privatkampen mellom Ståle Solbakkens Köln og Arsenal ble det holdt et minutts stillhet i dag.

Norsk toppfotball utsatt
Alle helgas kamper i Tippeligaen, Adeccoligaen og Fair Play-ligaen er utsatt som følge av skytetragedien på Utøya og eksplosjonen ved regjeringskvartalet i Oslo i går.

- Dette er selvsagt i respekt for ofrene og de nærmeste pårørende i tragedien som dette landet opplever nå, sier fotballpresident Yngve Hallén til NTB. 

- Vi vil følge oppfordringen fra statsminister Jens Stoltenberg og andre myndigheter, som sier at vi ikke må la oss kue av slike angrep. Vi overlater derfor til lokale arrangører å avgjøre om de skal gjennomføre sin arrangementer og hvordan de skal vise medfølelse og sorgen vi alle føler. På samme måte som en åpen kirke, kan et lokalt idrettsarrangement være en plass å møtes og snakke om det som har skjedd, sier Hallén.

Minst 91 mennesker er bekreftet omkommet etter bombeangrepet mot regjeringskvartalet i Oslo og skytetragedien på Utøya.