Liverpool vil passe på Riises hus

Etter Gerrard-ran.

(Dagbladet.no): Steven Gerrard (27) ble sjettemann tirsdag kveld. Da Liverpool-stjernen storspilte i Champions League i Marseille tok fire maskerte ranere seg inn i huset hans i Formby, Liverpool.

Innbruddstyvene stjal blant annet smykker, mens kona Alex Curran og parets to barn var i huset. Ingen ble skadd.

Nå tar Liverpool grep, ifølge Daily Express vil klubben leie inn topptrente sikkerhetsvakter som skal passe på eiendommene til spillerne når de er på tur med klubben.

Tar det alvorlig

- Klubben tar dette ekstremt alvorlig, og skal se på hvordan vi kan passe på spillernes hus når de reiser med klubben både innenlands og utenlands. Vi ble sjokkert da vi hørte nyhetene etter kampen i Marseille, vi tenkte først på sikkerheten til Alex, Steven og familien, sier en Liverpool-talsmann.

Liverpool-back John Arne Riise er ikke blant dem som har hatt innbrudd. Men ålesunderen mistenkte at ukjente hadde vært inne i huset da lønnsslippen hans plutselig havnet på nettet.

I tillegg til Gerrard har også Pepe Reina, Dirk Kuyt, Daniel Agger, Peter Crouch og Jerzy Dudek blitt utsatt for innbruddstyver siden i fjor sommer.

Ifølge Liverpool Daily Post er spillerne redd for at tyver holder dem under oppsikt når de kjører hjem fra treningsfeltet Melwood. Slik finner de ut hvor fotballmillionærene bor.

VIL FJERNE BEKYMRINGER: Liverpool vil gjøre noe med innbruddstrenden mot spillernes hus, og leier vakthold til både Steven Gerrard (t.h) og John Arne Riise (t.v). Foto: Scanpix/Ap
VIL FJERNE BEKYMRINGER: Liverpool vil gjøre noe med innbruddstrenden mot spillernes hus, og leier vakthold til både Steven Gerrard (t.h) og John Arne Riise (t.v). Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Riise trenger muligens ikke hjelp fra Liverpool, før EM-kvaliken mot Malta fortalte han at alarm og sikkerhetsutstyr allerede er på plass i hans hus.

Gerrard-fort

Men slikt hjalp ikke Gerrard da tyvene endevendte huset hans. Naboen Simon Brookes sier til The Guardian at familiens bolig er som et fort.

- Stevens hus har høye murer og en stor jernport, sier Brookes.

En talsmann for Merseyside-politiet forteller at de fire innbruddstyvene fortsatt er på frifot, og det mistenkes at det er samme gjeng som har besøkt alle seks Liverpool-stjernene.

- Det har vært flere innbrudd med fotballspillere som bor på Merseyside som mål. Vi kobler disse hendelsene, fordi de alltid skjer når spillerne er på reise med klubben.

Liverpool vil passe på Riises hus
SLO TIL LIKE FØR KAMPSLUTT I MARSEILLE: Gerrard var lykkelig uvitende om dramaet på hjemmebanen i Formby da Liverpool knuste Marseille i Frankrike.