Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kampen om Premier League-trofeet:

Liverpools 2-2 i Sunderland gjør ikke akkurat Tottenham-kampen vanskeligere for Chelsea

Liverpool savnet Jordan Henderson i den dype midtbanerollen mot Sunderland. I januar vil de savne lagets bestemann, Sadio Mané.


DRAR: Sadio Mane forlater Liverpool for en stund for å spille i Afrikamesterskapet de neste ukene. Foto: NTB Scanpix
DRAR: Sadio Mane forlater Liverpool for en stund for å spille i Afrikamesterskapet de neste ukene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sunderland-Liverpool 2-2 (1-1)

DE HADDE BALLEN sytti prosent av tida, behandlet den best, skapte klart flest målsjanser, hadde femten avslutninger på mål og ledet to ganger. Ser du på statistikken fra Stadium of Light leser du Liverpool alle veier. Men fotball kan ikke alltid regnes hjem i harde fakta, det er noe som heter flaks og uflaks også.

Jeg vil ikke påstå det var direkte uflaks at Liverpool ikke vant, en god motstanderkeeper må man jo alltid ta høyde for.

Men de hadde ikke flaks heller.

ETTER TO KAMPER og 70 spilte minutter av juleprogrammet var fysisk hardt belastede Liverpool på god vei til å sette skikkelig press på serieleder Chelsea før turen til White Hart Lane onsdag kveld. Sadio Mané hadde akkurat scoret sitt niende mål for sesongen og gitt Jürgen Klopp og gutta 2-1, en ledelse til stø kurs mot ni poeng og full pott gjennom den anstrengte perioden. Ingenting tydet på at laget som knapt var et lag ved avspark – skadeskutte Sunderland – skulle komme tilbake for andre gang i matchen. Men et klønete frispark utenfor egen 16-meter, en god skuddmulighet for dødballsterke Sebastian Larsson og en utstrakt arm fra Sadio Mané midt inne i Liverpools mur forandret på det.

Sunderland fikk sitt andre straffespark på en klønete hands.

Jermain Defoe scoret sitt andre for dagen og ellevte for sesongen til et poeng ingen hadde regnet med.

DET ER VANSKELIG å bedømme om Liverpool viste varige svakhetstegn i Sunderland. De spilte jo ingen dårlig fotballkamp og burde vunnet. Men de avslørte noen sider som vil gi Jürgen Klopp en smule bekymring og som kan koste dem dyrt om Chelsea gjør tretten seirer på rad til fjorten, femten ... ja, hvem vet hvor mange. Og det gjorde ikke saken bedre at Daniel Sturridge (scoret igjen) måtte ut ti minutter før slutt med noe som kan bli et problem.

JORDAN HENDERSON VAR, spesielt før pause, savnet i den dype midtbanerollen for Liverpool. Emre Can hadde fått jobben av Klopp. Han gjorde det innimellom veldig vanskelig for seg sjøl. Det samme gjorde midtstopper Ragnar Klavan som var årsaken til Sunderlands første straffespark og som var mer ute av posisjon enn i posisjon de gangene Liverpool trengte en stram og godt organisert forsvarslinje. Det gir også grunn til bekymring for Jürgen Klopp.

Og vann på mølla til de som mener Liverpools forsvarsevne er det som til sjuende og sist vil koste laget tittelen.

SADIO MANÉ ER Liverpools toppscorer med ni mål. I tillegg gir han laget råskap, gjennombruddskraft og mange gode innlegg når han ikke sjøl posisjonerer seg for å være i enden av det som kommer fra kantene. Men nå drar lagets viktigste til Afrikamesterskapet og er ikke tilbake før Senegal er ute av turneringa.

For ordens skyld, finalen spilles i Gabons hovedstad Libreville søndag 5. februar.

Før det skal Liverpool møte Manchester United (B), Swansea (H), Chelsea (H) og Hull (B).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!