Liverpools Alisson-bekymring: Kan være ute i to måneder

Liverpool må i verste fall klare seg uten Alisson i to måneder. Dermed står flere storkamper i fare for sisteskansen.

SKADET: Alisson måtte ha hjelp av banen da han ble skadet mot Norwich. Foto: PA Photos.
SKADET: Alisson måtte ha hjelp av banen da han ble skadet mot Norwich. Foto: PA Photos.Vis mer

Den regjerende Champions League-mesteren tok en oppskriftsmessig 4-1-seier hjemme på Anfield mot Norwich i Premier League-sesongens første kamp, men det var et skikkelig skår i gleden at den solide målvakten Alisson måtte ut med skade i første omgang.

De siste rapportene hevder at målvakten kan være ute i opptil åtte uker. The Guardian og Daily Mail er blant dem som melder det. Rapportene har ikke blitt bekreftet fra offisielt hold, men Jürgen Klopp, Liverpools manager, var åpenbart bekymret etter oppgjøret mot Norwich.

- Det er en sjanse for at de da tar færre poeng enn de ville med Alisson, men det er ikke sikkert. Liverpool får ikke så mange avslutninger imot. De har et veldig bra lag foran keeper som får unna mye, sier Erik Thorstvedt til Dagbladet.

EKSPERT: Tidligere Premier League-målvakt Erik Thorstvedt. Foto: TV 2.
EKSPERT: Tidligere Premier League-målvakt Erik Thorstvedt. Foto: TV 2. Vis mer

Den tidligere Tottenham-keeperen, som nå jobber som fotballekspert for TV 2, sier at dersom man er en person som har lett for å bekymre seg, kan man bli bekymret, men om man er optimistisk av natur, «skal du bare drite i det».

En av årsakene til det, er stedfortrederen.

God reserveløsning

Den ferske reservekeeperen Adrian fikk sin debut og gjorde sine saker godt, men Liverpool-fansen føler seg nok ikke like trygge som de ville gjort med Alisson, som vant Copa America med Brasil i sommer.

- Det var godt gjort å få inn Adrian helt på tampen av overgangsvinduet. Jeg har alltid synes at han er en god keeper, og han er i hvert fall helt på høyde med Simon Mignolet. Det er en liten bekymring med det som er bak Adrian igjen. Det er mange målvakt-skader bak ham. Der er det helt inn til beinet, altså, sier Thorstvedt.

Som et resultat av det, melder flere britiske medier, som The Times, at Andrew Lonergan nå trener med Liverpool.

Han var med på klubbens sesongoppkjøring, men står uten kontrakt. Dermed kan han hentes til Liverpool, selv om overgangsvinduet er stengt. Lonergan er 35 år gammel, og har klubber som Preston, Leeds, Fulham og Wolverhampton på CV-en.

- Adrian er en veldig bra keeper, men han hadde nok ikke sett for seg et scenario hvor han signerte for Liverpool og plutselig skulle vokte buret de kommende ukene. Men han virker som en type som kommer lett inn i gruppa og blir en del av gjengen. Det er en bra greie for Liverpool, mener Thorstvedt.

RESERVELØSNINGEN: Adrian har blitt en rutinert Premier League-målvakt. Fredag fikk han sin Liverpool-debut. Her med en smilende Jürgen Klopp, som Alisson-skaden til tross, vet han har en habil målvakt i bakhånd. Foto: Reuters.
RESERVELØSNINGEN: Adrian har blitt en rutinert Premier League-målvakt. Fredag fikk han sin Liverpool-debut. Her med en smilende Jürgen Klopp, som Alisson-skaden til tross, vet han har en habil målvakt i bakhånd. Foto: Reuters. Vis mer

Storkamper i fare

Dersom det skulle bli et «worst case scenario» for Alisson og Liverpool, vil han miste en rekke viktige kamper. Det er ingen tvil om at han mister onsdagens Supercup-oppgjør mot Europa League-vinner Chelsea, men også i ligaen vil det få konsekvenser:

Premier League-oppgjøret mot Chelsea, storkampen Arsenal, og kanskje til og med oppgjøret mot Manchester United i midten av oktober, kan alle være i fare for brassen.

Helt i slutten av oktober, den 27., venter også Tottenham hjemme på Anfield. I tillegg starter Champions League i september.

I perioden mellom kampene mot Burnley og Newcastle er det også en landslagspause, hvor Brasil skal møte Colombia og Peru. Også disse kampene står i fare for Alisson.

De fleste eksperter er samstemte i at det står mellom Liverpool og Manchester City i jakten på Premier League-tittelen denne sesongen. Thorstvedt tror ikke Alisson-skaden får store konsekvenser for Liverpools gullsjanser.

- I og med at det var så tett forrige sesong, og at nivået på de to lagene er så skyhøyt, har man nesten ikke råd til feilskjær. Alisson-skaden er i utgangspunktet et klart minus for Liverpool, men det trenger ikke å være det helt til slutt, sier Thorstvedt.