Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Philippe Coutinhos overgang til Barcelona

Liverpools avtale med Barcelona vekker oppsikt

Katalanerne må betale en svimlende sum om de forsøker å hente en Liverpool-spiller før sommeren 2020.

FIKK DRØMMEOVERGANGEN: Liverpool-manager Jürgen Klopp ga til slutt etter, og lot Philippe Coutinho dra til Barcelona i januar i år. Men bare om det skjedde på Liverpools premisser. Foto: AFP
FIKK DRØMMEOVERGANGEN: Liverpool-manager Jürgen Klopp ga til slutt etter, og lot Philippe Coutinho dra til Barcelona i januar i år. Men bare om det skjedde på Liverpools premisser. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen ble forhandlet fram som en klausul i overgangen da Barcelona hentet brasilianske Philippe Coutinho for snaue 1,4 milliarder kroner i januar i år. Det melder flere britiske medier onsdag.

Beløpet det skal dreie seg om er på 100 millioner euro, eller i overkant av 970 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Denne summen kommer altså i tillegg til en eventuell overgangssum.

I praksis betyr det at om en Liverpool godtar et bud på én milliard for en spiller, så må Barcelona ut med to.

Eneste vei utenom dette «straffegebyret» er om Liverpool selv ønsker å selge spilleren.

Lite fornøyd

Det var Liverpools sportsdirektør Michael Edwards som nærmest skal ha tvunget igjennom den spesielle klausulen tilbake i januar. En av grunnene til den ekstraordinære avtalen er at Merseyside-klubben over tid hadde sett seg lei av at katalanerne hentet klubbens største stjerner.

Her kan navn som Luis Suarez og Javier Mascherano nevnes. De ble hentet i henholdsvis 2010 og i 2014.

Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino har alle blitt koblet til Barcelona det siste året.

En overgang for en av disse kan katalanerne nå se langt etter.

GODT FORHOLD: Jürgen Klopp har flere ganger uttalt at forholdet mellom ham og Philippe Coutinho var godt, til tross for at brasilianeren ønsket seg vekk fra klubben over lengre tid. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
GODT FORHOLD: Jürgen Klopp har flere ganger uttalt at forholdet mellom ham og Philippe Coutinho var godt, til tross for at brasilianeren ønsket seg vekk fra klubben over lengre tid. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer

Truet med å gå til FIFA

Liverpool var også svært lite fornøyd med måten Barcelona hadde jaktet Coutinhos signatur fra sommeren 2017 og fram til overgangen var et faktum tidlig i januar i år.

Den engelske storklubben advarte katalanerne om at de kom til å melde dem til FIFA om jakten på den brasilianske magikeren fortsatte, etter at Jürgen Klopp & Co satte ned foten i august i fjor.

Brasilianeren svarte med å nekte å spille i det resterende overgangsvinduet på grunn av en angivelig ryggskade.

Nike med bensin på bålet

Det at Barcelonas utstyrsleverandør, Nike, bestemte seg for å annonsere Coutinhos ankomst til Camp Nou lenge før overgangen var formelt klart, hjalp heller ikke på i forhandlingene mellom klubbene.

I januar ga Klopp selv til slutt etter for Coutinhos ønsker, og ga overgangen grønt lys.

Men bare om det skjedde på Liverpools premisser.

Resultatet av dette ble en av fotballens mest spesielle avtaler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!