Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Borgermester reagerer på Ross Barkley-overgang

Liverpools borgermester reagerer på spillersalg: Ber politiet se på saken

Joe Anderson reagerer på at Ross Barkley koster 20 millioner pund mindre enn i sommer. Han vil undersøke om det har blitt begått bedrageri.

CHELSEA-SPILLER: Ross Barkley har signert for Chelsea. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
CHELSEA-SPILLER: Ross Barkley har signert for Chelsea. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Ross Barkley ble Chelsea-spiller da overgangsvinduet åpnet i januar. Det etter at Chelsea bladde opp 15 millioner pund for midtbanespilleren.

Det har lenge ligget i kortene at Barkley kom til å dra til London-klubben, etter at engelskmannen holdt på å bli Chelsea-spiller allerede i sommer.

Da var det snakk om en overgang på 35 millioner pund. Den endelige overgangssummen ble altså mer enn 50 prosent lavere - bare fem måneder etterpå.

Det har fått Liverpools borgermester Joe Anderson til å se rødt. Han har derfor sendt et «eksplosivt brev» til Det engelske fotballforbundet, hvor han uttrykker sinne over Ross Barkleys overgang. Samtidig har Anderson også kontaktet politiet.

Anderson har skrevet brev til både FAs styreformann Greg Clarke og Premier League-sjef Richard Scudamore, skriver lokalavisa Liverpool Echo.

Borgermesteren vil at overgangen til Ross Barkley skal «etterforskes seriøst» for å se om det har blitt gjort noe uregelmessig. Barkley har vært ute av spill i lang tid med en hamstringskade.

5. januar skrev Joe Anderson følgende meldinger på Twitter:

Ber politiet etterforske

Nå har han altså gjort alvor av truslene.

Anderson er selv Everton-supporter på sin hals. Han skriver blant annet i brevet at Everton-eier Farhad Moshiri 31. august annonserte at Everton hadde blitt enige med Chelsea om en overgang for Barkley verdt 35 millioner pund.

«Summen ble ansett av mange, inkludert meg selv, å være en god avtale og var basert på at han bare hadde ett år igjen av kontrakten», skriver Anderson i brevet.

«Innskrenkingen i verdi er mer enn én millioner kroner i uka. I beste fall er det en veldig dårlig avtale for Everton», skriver Anderson.

IRRITERT: Liverpool borgermester Joe Anderson. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
IRRITERT: Liverpool borgermester Joe Anderson. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer

Borgermesteren vil undersøke om det skjedde med vilje at Barkley ikke signerte i sommer, men i stedet kommer til Stamford Bridge nå i januar.

«I verste fall kan det bli sett på som et beregnet forsøk på å drive prisen til en spiller i markedet ned slik at det gagner spilleren, agenten og den kjøpende klubben», skriver han videre.

Han hevder at den offentlige er at det dreier seg om et komplott. Han er så bekymret over hva som har skjedd at han har tatt kontakt med politiet, for å be dem etterforske saken.

I sosiale medier er det mange som gir borgermesteren kritikk for at han bruker sin politiske status i en slik sak.

Chelsea og Everton har ikke kommentert beskyldningene foreløpig.

Benektet rykter

2. september i fjor gikk Barkley selv ut og benektet at han hadde vært gjennom en medisinsk test i Chelsea på siste dag av sommerens overgangsvindu.

Det skjedde etter at flere engelske medier skrev at Barkley trakk seg under den medisinske testen.

En kilde nær 23-åringen hevdet på sin side at 23-åringen aldri kom så langt som til den obligatoriske legesjekken i Chelsea.

- Selv om det kom mange rapporter om dette i pressen, stemmer det ikke at jeg var gjennom en medisinsk test i en annen klubb. Jeg bestemte meg rett og slett for at det beste vil være å se på alle mulighetene jeg har i januarvinduet, når jeg er helt frisk av skaden, uttalte Barkley ifølge Independent.

Barkley har ikke spilt fotball for Everton denne sesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!