Liverpools førstevalg

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): I morgen skriver John Arne Riise (20) under for Liverpool. Ifølge manager Gerard Houllier er nordmannen sannsynligvis Liverpools eneste kjøp denne sommeren.

- Jeg hatt mye kontakt med Houllier de tre siste ukene. Han har sagt til meg at han har ett mål denne sommeren; Å kjøpe meg fra Monaco. Houllier lover å utvikle meg til en kanonspiller, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Han reiser til Manchester i kveld og videre til Liverpool i morgen tidlig.

- Jeg skal gjennom en synstest og en medisinsk test på Anfield, sier en oppglødd Riise, som er tilbudt en femårskontrakt.

Guttedrømmen

Helt siden han var liten gutt og begynte med fotball har John Arne Riise drømt om å spille i England.

- Det er guttedrømmen som går i oppfyllelse hvis alt ordner seg. Jeg har hatt en drøm om å spille for enten Liverpool, Arsenal eller Manchester United i løpet av karrieren. Nå er jeg på vei dit som 20-åring, stråler Riise.

Proffagent Einar Baardsen har også hatt svært mye kontakt med Liverpool-sjefen de siste dagene.

- Houllier har ringt meg flere ganger det siste døgnet. Han mener John Arne med sin fleksibilitet passer perfekt inn i hans planer om å gjøre Liverpool til et europeisk storlag, sier Baardsen til Dagbladet.

Han står for salget sammen med John Arnes mor Berit.

Liverpools

Carlos?

Prislappen på Riise er foreløpig ukjent.

- Jeg vet ikke hvor mye Liverpool har tilbudt Monaco, men de må ha gått over Fulhams bud på 40 millioner franc (48,5 millioner norske kroner red.anm), sier Baardsen.

Han tror John Arne vil bli en nyttig tilvekst på Merseyside-klubbens venstreside.

- John Arne kan bli Liverpools svar på Real Madrids Roberto Carlos, sier Baardsen.

- Hvordan reagerer Fulham-manager Jean Tigana på Liverpools interesse?

- Slik jeg har forstått det er Fulhams bud det endelige. Jean Tigana har ikke muligheten til å høyne Liverpools bud, sier Einar Baardsen.

Dermed ser alt ut til Riise får guttedrømmen oppfylt.

STILLE FØR STORMEN: John Arne Riise skriver trolig under en femårskontrakt med Liverpool allerede i morgen. I går slappet han av sammen med mamma Berit i Ålesund. Agent-mammaen står for overgangen sammen med proffagent Einar Baardsen.