Liverpools framtid avgjøres på tre timer i dag

- Vi har en god magefølelse, sier supporterleder.

DET SISTE OPPGJØRET: Liverpool-supporterne har feiret to triumfer i London de to siste dagene, i dag er det en dommer i Texas som kan felle klubbens eiere. Foto: AP/Lennart Preiss
DET SISTE OPPGJØRET: Liverpool-supporterne har feiret to triumfer i London de to siste dagene, i dag er det en dommer i Texas som kan felle klubbens eiere. Foto: AP/Lennart PreissVis mer

||| (Dagbladet): Fansen hadde champagnen klar i går kveld, i påvente av at en dommer i Dallas skulle gi George Gillett og Tom Hicks nødestøtet som Liverpool-eiere.

Slik ble det ikke, dommer Jim Jordan i det 160. rettsdistrikt utsatte høringen til kl. 14 i dag norsk tid.

- Magefølelsen er god, jeg tror dette skal ordne seg. Jeg kan ikke se at det finnes noe alternativ, selv om Gillett og Hicks vinner fram. Jeg tror ikke de klarer å selge klubben, sier Pål Christian Møller, fomann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, til Dagbladet.

To seirer i London Kampen er allerede vunnet to ganger for Liverpool-styret, Royal Bank of Scotland og investorene New England Sports Venture i Hich Court i London.

Nå trenger de røde bare å få vekk kjennelsen fra onsdag kveld i USA, for at NESV er nye eiere på Anfield.

- Vi er snart der. Vi må fortsatt bare få vekk kjennelsen, bekrefter Liverpool-styreformann Martin Broughton til nyhetsbyrået PA.

I går fikk NESV-leder John W Henry ut og sa at han er eieren av Liverpool, advokatene hans mener Hicks og Gillett «strekker ut døde hender fra graven».

- Mitt tips er at vi får dette gjort, og Henry kommer til å være her. Men vi må bli kvitt denne kjennelsen først, sier Broughton.

Dommen i London i går innebærer at Hicks og Gillett må rette seg etter den, altså slippe eierskapet, innen kl. 17 i dag. Ellers blir duoen siktet for forakt for retten.

Det skiller altså bare tre timer mellom Dallas-saken og fristen Hicks og Gillett har fått til å vike.

For i dag er også D-dag for innbetalingen av Liverpools gjeld på 2,2 milliarder kroner i Royal Bank of Scotland. Det er penger Hicks og Gillett tok opp i lån på klubben, og samme sum skal slettes av Nesv ved overtakelsen.

Dersom Royal Bank of Scotland ikke får pengene sine, ved at Hicks og Gillett på en eller annen måte får blokkert salget, risikerer Liverpool administrasjon og ni poengs trekk.

KRAMPETREKNING? Tom Hicks og George Gillett slo til med et søksmål på ni milliarder og klarte å stoppe salget av klubben de to eier onsdag kveld. Foto: AP/Paul Thomas
KRAMPETREKNING? Tom Hicks og George Gillett slo til med et søksmål på ni milliarder og klarte å stoppe salget av klubben de to eier onsdag kveld. Foto: AP/Paul Thomas Vis mer

Spørsmålet er om Hicks og Gillett har enda et trumfkort i ermet, kjennelsen i Dallas onsdag kveld kom overraskende på de aller fleste.

Det er blitt spekulert i at de utskjelte eierne prøver å få en tredjepart - kanskje Mill Financial (MF) - til å ta vekk bankgjelda og fjerne RBS' grep. Hedgefondet har allerede eierskap i Gillettes eierandel.

Ifølge Daily Mail tok MF i går kontakt med RBS med spørsmål om å få overta gjelda. Da vil de enten forlenge fristen for betaling eller rett og slett ta eierskapet i klubben.

Ingen ess i ermet Møller tviler sterkt på at Anfields hatobjekter klarer å fikse til noe på tampen.

- Nei, for da ville det kommet før. Man skal ikke ta noe for gitt, men vi er optimistiske. Det viktigste nå er det de to er på vei ut, sier supporterlederen.

Dersom Hicks og Gillett får medhold i USA på nytt kl. 14 er sagaen om Liverpool langt fra over. Da blir det spørsmål om veien videre, kanskje med nye utsettelser og juridisk strid over Atlanterhavet.

De helrøde møter byrival Everton på Goodison Park søndag, en kamp Roy Hodgson mannskap må vinne for å være sikker på å klatre over nedrykksstreken.

Supporterleder Møller er ikke veldig opptatt av merseysidederbyet, og slikt er utypisk for en Liverpool-supporter to dager før avspark.

- Denne kampen her mot Hicks og Gillett er mye viktigere, og det er merkelig. Det viktigste for Liverpool på mange år foregår nå i rettsaalen. Det er en langt større kamp enn mot Everton, sier Møller.

SER PÅ SEG SOM LIVERPOOL-EIER: John W Henry og NESV har kontrakten i orden, papirene må bare godkjennes før Red Sox-eierne også styrer Liverpool. Foto: AFP/ Max Nash
SER PÅ SEG SOM LIVERPOOL-EIER: John W Henry og NESV har kontrakten i orden, papirene må bare godkjennes før Red Sox-eierne også styrer Liverpool. Foto: AFP/ Max Nash Vis mer