TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Jamie Carragher (t.v.) er tilbake på det engelske landslaget - iallfall i Fabio Capellos bruttotropp til VM. Veteranforsvareren takket ja da Liverpool ikke kvalifiserte seg til neste års Champions League. Her er han i duell med Fredrik Ljungberg under VM i Tyskland i 2006. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Jamie Carragher (t.v.) er tilbake på det engelske landslaget - iallfall i Fabio Capellos bruttotropp til VM. Veteranforsvareren takket ja da Liverpool ikke kvalifiserte seg til neste års Champions League. Her er han i duell med Fredrik Ljungberg under VM i Tyskland i 2006. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Liverpools marerittsesong ga England-ja fra Carragher

- Vil spille på høyeste nivå.

||| (Dagbladet): Fabio Capello bekreftet tirsdag ryktene som har svirret i England de siste dagene; Jamie Carragher har igjen åpnet landslagsdøra tre år etter at han sa et definitivt nei til videre spill for «Three Lions».

Liverpool-veteranen er blant 30 spillere som kjemper om 23 plasser i den endelige VM-troppen. Med tanke på den kinkige skadesituasjonen blant engelske forsvarsspillere én måned før mesterskapet sparkes i gang, tyder mye på at Carragher kommer til å sitte på flyet til Sør-Afrika i begynnelsen av juni.

Nå forklarer 32-åringen hvorfor han har foretatt en kuvending i landslagsspørsmålet. Liverpools fiaskosesong i Premier League betyr at den tradisjonsrike klubben står utenfor neste sesongs Champions League. Carragher er imidlertid sulten på spill på øverste nivå, og da er VM et plaster på såret.

- VM og Champions League er det høyeste nivået i fotball. Jeg blir ikke yngre, og vi (Liverpool) kommer ikke til å spille Champions League neste sesong. Dessuten har jeg lyst til å jobbe under Fabio Capello, sier Carragher til Liverpools hjemmeside.

Ønsket om fornyet samarbeid er gjensidig.

— Jeg ønsker å ha med de beste spillerne, og Jamie Carragher er en av dem. Vi snakket om dette for to måneder siden. Svaret var «kanskje». To uker senere sa han «ja». Han er en veldig, veldig god spiller, sier Capello, ifølge NTB.Skadetrøbbel
Carraghers ja er godt nytt for Englands italienske sjef, som ville ha slitt med å komponere et slagkraftig midtstopperpar uten ham.

Landslagskaptein Rio Ferdinand har bare spilt 12 av 38 Premier League-kamper fra start. John Terry har hatt sitt å stri med på privaten. Ledley King har vært strålende i Tottenham-trøya, men har knær som neppe tåler tre kamper i uka. Michael Dawson står uten landskamper, og mangler i så måte internasjonal rutine. Mens Matthew Upson har slitt i bunnstriden med West Ham gjennom en hel sesong.

- Fotballforbundet tok kontakt med meg og spurte om jeg kunne ombestemme meg på grunn av skadeproblemer. Da sa jeg at jeg kunne gjøre meg tilgjengelig, forklarer Carragher.

Nei fra Scholes
En som imidlertid ikke lot seg overtale til et comeback for England, var Paul Scholes. Manchester United-strategen ga seg på landslaget etter EM i Portugal i 2004, og det blir ikke noen tur til Sør-Afrika seks år etter at han fikk sin 66. og siste landskamp for England.

- Vi prøvde å overtale ham, men han ønsket å prioritere familien, sier Capello om Scholes.