Liverpools nye spiss feirer med «kniv» mellom tennene

- Rent fysisk den beste spilleren jeg har hatt, sier manager Rodgers.

EN KRIGER: Fabio Borini beskriver seg selv som en spiller som aldri gir opp, og som løper utrettelig. Foto: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
EN KRIGER: Fabio Borini beskriver seg selv som en spiller som aldri gir opp, og som løper utrettelig. Foto: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTEVis mer

(Dagbladet): Liverpool har holdt lav profil på overgangsmarkedet i sommer, men fredag fikk fansen endelig en signering å glede seg over.

Roma-spiss Fabio Borini, som var en del av Italias EM-tropp i sommer, er førstemann inn portene på Anfield.

21-åringen skal dermed spille under manager Brendan Rodgers for tredje gang i sin unge karriere - og det sier kanskje det meste om hvor høye tanker den ferske Liverpool-manageren har om italieneren.

- Rent fysisk er han uten tvil den beste spilleren jeg har jobbet med, med tanke på hurtighet, kraft og fitness. Mentalt er han veldig sterk. Vi har fått en spiller som er på vei opp og fram, og det tror jeg Liverpool vil nyte godt av, sier han til klubbens hjemmeside.

Knivfeiring
Borini scoret ni mål på 24 seriekamper for Roma sist sesong, og feiret stort sett målene på samme måte: Med en «kniv» mellom tennene.

Forklaringen på den gir han selv til liverpoolfc.com:

- I Italia betyr det en kriger som aldri gir opp, og som alltid reiser seg hvis de faller. De likte den i Swansea og Roma, så jeg håper å få vist den fram til Liverpool-fansen også, sier han.

Borini har god kjennskap til engelsk fotball fra før, mest fra akademiet og reservelaget til Chelsea, men også fra et kort og vellykket låneopphold i Swansea.

Nå gleder han seg stort til å spille i Premier League.

- Det føltes veldig bra (å være Liverpool-spiller), for jeg ønsket å komme tilbake til England en dag. Jeg visste at jeg ville komme tilbake før eller siden. Å få muligheten til å spille for Liverpool gjør det enda bedre, sier han.

Tøft i Chelsea
Borini beskriver seg selv som en spiller som løper utrettelig, og som aldri gir opp. Det er kvaliteter den engelske fansen vanligvis vet å sette pris på.

- Jeg hadde det tøft i Chelsea da jeg var yngre, fordi jeg kom fra Italia. Det var veldig tøft, men jeg prøvde å være sterk for min egen del og for å bevise til andre at jeg kunne gjøre det. Det greide jeg, og det er derfor jeg er her nå.

Ifølge nyhetsbyrået PA skal overgangssummen ligge like i underkant av åtte millioner pund.

PS! Samtidig som Borini ble klar, bekreftet Liverpool at Maxi forlater klubben. Argentineren har vært på Anfield siden januar 2010 og scoret 17 mål på 73 kamper.