SCORET: Firmino lurer ballen i mål. Foto: NTB Scanpix
SCORET: Firmino lurer ballen i mål. Foto: NTB ScanpixVis mer

Liverpools oppsiktsvekkende statistikk fortetter: - Det er utrolig å se

Arsène Wenger gamblet med å vrake Alexis Sánchez mot Liverpool. Det endte med en av sesongens dårligste omganger for London-laget.

  • Liverpool - Arsenal 3-1 (2-0)

(Dagbladet): Så skjedde det igjen. Mysteriet som henger over Liverpool fortsetter å forbløffe og forundre eksperter og supportere.

Lagets fem tap i Premier League denne sesongen har kommet mot Burnley, Bournemouth, Swansea, Hull og Leicester, mens de fortsatt er laget som tar flest poeng mot topplagene i Premier League.

I dag var det Arsenal som fikk gjennomgå:

- Problemet ligger i å beholde formen og konsentrasjonen mot de dårligere lagene, forklarte Brede Hangeland i TV 2-studioet.

- Vi må akseptere at vi har mer å lære og tro på oss selv. Kontinuitet er det viktigste i fotballen, så vi må prøve å gi alt og vinne kamper framover, sier Sadio Mane til TV 2 da han fikk spørsmål om den merkelige statistikken.

Perfekt timet

Allerede etter ni minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Sadio Mané hamret et knallhardt innlegg inn langs bakken. Ballen landet i beina til Firmino, og den brasilianske angrepsspilleren lurte inn åpningsmålet.

Etter førti minutter var rollene byttet. Firmino fant Mané, og Liverpools toppscorer banket ballen i mål bak en sjanseløs Cech.

- Det er utrolig å se. De er Jekyll og Hyde, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, og refererte til den skotske forfatteren Robert Louis Stevenson grøsser om Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

Vraket Sanchez

Arsène Wenger deppet og gjemte hodet i hånda før han uffet seg på benken. Bak satt Alexis Sánchez og lurte på hvorfor han var vraket til toppkampen.

Wenger forklarte før kamp at de ville være med kompakte, og derfor ble Giroud valgt foran den chilenske superstjerna.

Etter første omgang stemplet mange grepet som fiasko:

DEPPER: Arsène Wenger. Foto: NTB Scanpix
DEPPER: Arsène Wenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hadde bare Arsenal hatt noen på benken som kunne forbedre dem, skrev Gary Lineker syrlig på Twitter.

Wenger tok grep. Sánchez kom inn etter 45 minutter.

Det skulle snu kampen umiddelbart.

Slo tilbake

Det var et helt annet Arsenal som kom inn på banen i andre omgang. De vant flere dueller og var friske framover - anført av en briljant Sánchez.

Den chilenske boksåpneren var arkitekten for Arsenals redusering da han prikket gjennom Danny Welbeck, som lempet ballen over Mignolet.

2-1, og det var kamp igjen.

Arsenal sendte folk framover i et desperat forsøk på å utligne, men det endte med at Liverpool og Georginio Wijnaldum kontret inn seiersmålet på overtid.

- Det er en av de beste kampene vi har spilt denne sesongen. De gjorde det vanskelig for oss, men vi greide det. Det har vært en tøff uke etter Leicester-kampen, og det var godt å slå tilbake, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp i et intervju vist på TV 2.

PUNKTUM FINALE: Georginio Wijnaldum avgjorde kampen med sitt fjerde mål for sesongen. Foto: NTB scanpix 
PUNKTUM FINALE: Georginio Wijnaldum avgjorde kampen med sitt fjerde mål for sesongen. Foto: NTB scanpix  Vis mer