KAMPENS SCORING: Se det deilige treffet til Sadio Mané. Video: Viasat

Liverpool gruppevinner

Liverpools stjerneangrep holdt lekestue: - Propaganda-fotball

Gruppevinner Liverpool er videre til åttedelsfinalen i Champions League for første gang siden 2009.

Liverpool - Spartak Moskva 7-0 (3-0)

(FourFourTwo): Liverpool ville gå videre med uavgjort i kveld, men måtte vinne for å være sikret førsteplass i gruppa. Med tap var de røde avhengig av at Maribor tok poeng mot Sevilla.

For første gang siden 2008/09-sesongen er Liverpool videre til åttedelsfinalen i turneringen. Laget hadde scoret tre mål eller mer i sju av de åtte siste kampene og 33 mål på de siste ti - derfor var det grunn til å vente scoringer også i kveld.

For bortelaget var det én ting som gjaldt: tre poeng. Dermed lå det an til å kunne bli et fyrverkeri av en kamp på Anfield.

Og det var bare ett lag som skapte fest.

For allerede etter 18 minutter var det slutt på det lille som var igjen av spenning for de røde, da hadde Philippe Coutinho (to ganger) og Roberto Firmino allerede notert seg for scoring.

Hattrick for Coutinho

Bortelaget klarte aldri å reise seg etter den tidlige kalddusjen, og var i realiteten aldri skikkelig med i kampen. I andre omgang ble det ytterligere fire scoringer til de røde, hvor Coutinho noterte seg for hattrick.

- Det var en god kamp. Vi spilte veldig bra og er videre til neste runde, sier Coutinho diplomatisk til Viasat etter kampen.

Det ble så mye til slutt, at dommeren valgte å blåse av på sekundet etter 90 spilte minutter, for å la Spartak Moskva slippe større ydmykelse.

Se alle scoringene nederst i artikkelen.

- Det er så vanskelig å vinne alle kamper så klart, men Spartak Moskva er ikke et lag du skal klare å spille ut av stadion, der skal ikke være mulig, men vi gjorde det i kveld. Vi fortjente dette øyeblikket og der er utrolig. Jeg er så glad på vegne av alle som så denne kampen og er med oss og elsker klubben, sier Klopp til Viasat etter kampen.

Liverpool633023-612
Sevilla623112-129
Spartak Moskva61329-136
Maribor60333-163

Pangstart

Spartak Moskva hadde ikke vunnet på ti bortekamper i Europa, noe som viser hvor tøft utgangspunkt russerne hadde i kveld.

Jürgen Klopp har rullert på mannskapet de siste kampene, men tok ingen sjanser i kveld, og mønstret derfor den beste elleveren han har tilgjengelig.

- Dette blir fest, mente Rune Bratseth i Viasat-studio da han leste opp Liverpools lagoppstilling før kampen.

Han siktet til de rødes offensive angrepsvåpen med Philippe Coutinho, Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino - som alle var med fra start. Og fest ble det på Anfield.

Allerede etter tre minutter fikk Liverpool straffespark etter en klønete takling på Mohamed Salah, som ble revet overende i boksen.

- Det er toppen av idiotisk forsvarsspill, mente Viasat-kommentator Morten Langli.

Liverpool har hatt flere forskjellige straffeskyttere denne sesongen, og denne gangen var det Coutinho som fikk prøve seg fra krittmerket. Brasilianeren scoret også sikkert.

Propaganda-fotball

Ni minutter seinere var alle de fire nevnte angrepsspillerne involvert. Ballen gikk klikk-klakk mellom alle fire, før den endte hos Coutinho som enkelt satte inn sin andre scoring for kvelden.

- Dette er propaganda-fotball, mente Langli.

Det skulle ikke gå lang tid før den tredje scoringen kom. Tre minutter seinere var det Mané som la ballen i en Spartak Moskva-spiller, før Firmino enkelt kunne sende ballen i nettmaskene.

Det var faktisk tredje gangen Liverpool ledet 3-0 etter en halvtime i Champions League denne sesongen.

Og det kunne vært mer til pause, for samhandlingen mellom angrepspillerne til Liverpool stemte virkelig i kveld.

- Det er som ishockey når disse gutta angriper, mente Langli.

Tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher kom med denne meldingen, med Sevilla-kampen som endte 3-3 friskt i minnet:

Punkterte kampen

Den andre omgangen startet som den første, men en tidlig Liverpool-scoring. Innbytter James Milner slo et innlegg som Sadio Mané hamret i målet på volley med innsiden av foten. Et perlemål.

Og det skulle bli mer.

Coutinho noterte seg for hattrick da han skjøt ballen via en Spartak Moskva-forsvarer og i mål to minutter seinere. Igjen var det Milner som slo den målgivende pasningen.

Det er bare Michael Owen (mot Spartak moskva) og Yossi Benayoun (Besiktas) som har scoret hattrick for Liverpool i turneringen tidligere.

Mané satte sitt andre for kvelden da innbytter Daniel Sturrdige serverte vingen på fem meter.

Salah ville også være med på leken, og fikk æren av å punktere kampen med Liverpools sjuende scoring da han fintet ut flere med én enkelt finte og hamret ballen i mål.

Kun PSG (25) har scoret flere mål i gruppespillet enn Liverpool med sine 23 denne sesongen. Det er også ny rekord av et engelsk lag (Manchester United hadde den tidligere rekorden med 21).

ALLE MÅLENE: Her får du servert sju scoringer. Video: Viasat

P.S. Et skår i gleden for Liverpool er at Alberto Moreno måtte ut med det som så ut som en ankelskade i første omgang. Det er uvisst hvor alvorlig det er for spanjolen.