PÅ ÅRETS VERSTE LAG: Divock Origi høster ikke mange lovord etter sesongen i Lille. Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET / NTB Scanpix
PÅ ÅRETS VERSTE LAG: Divock Origi høster ikke mange lovord etter sesongen i Lille. Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET / NTB ScanpixVis mer

Liverpools storkjøp på «årets verste lag» i fransk storavis

Divock Origi.

(Dagbladet): Da Steven Gerrard satte inn Liverpools trøstemål i stortapet mot Stoke i går, var det hans niende ligascoring for sesongen. Det betyr at han også ble klubbens toppscorer i Premier League.

Det er stor kontrast til forrige sesong da Luis Suarez og Daniel Sturridge scoret henholdsvis 31 og 22 seriemål.

Spisser som Mario Balotelli, Rickie Lambert, Fabio Borini og Daniel Sturridge har ikke akkurat levert varene denne sesongen. Sistnevnte kan iallfall skylde på skader.

I sommer kommer nyervervelsen Divock Origi inn, og da løses vel spisskrisen? Den unge belgieren ble hentet inn for rundt 100 millioner kroner etter godt spill i VM forrige sommer. Han ble værende i klubben Lille på utlån inneværende sesong.

Men skal man tro den franske avisa L'Equipe kan Liverpool ha vært litt rask på avtrekkeren.

Origi er nemlig på «årets verste lag» i avisa. Han får en gjennomsnittlig børskarakter på svake 4.46, noe som er femte svakest på elleveren.

20-åringen har scoret 8 mål på 33 ligakamper i franske Ligue 1 denne sesongen. Det ville ikke vært nok til å bli toppscorer på årets bleke Liverpool-utgave.

- Han kunne ha gjort en god jobb for oss denne sesongen. Han er rask, sterk og har vist at han kan score mål. Men vi visste at en del av avtalen var at han skulle tilbake til Lille på utlån, uttalte Brendan Rodgers til Sky Sports da signeringen var et faktum.

Nettopp Divock Origi var den eneste som var rangert høyere enn Martin Ødegaard på italienske La Gazzetta dello Sports rangering over topp 50 fotballtalenter i europeisk fotball i desember i fjor.

Tiden vil vise om Liverpool har kjøpt katta i sekken.