- Liverpools storseier etterforskes av Uefa

Fikset?

(Dagbladet.no): Lørdag ble det kjent at det europeiske fotballforbundet Uefa har gitt politiet ei liste over 26 e-cupmatcher og landskamper som kan være berørt av kampfiksing.

Uefa-president Michel Platini bekreftet selv at 15 kamper er under lupen.

I dag skriver The Guardian at Liverpools rekordseier mot tyrkiske Besiktas er på mistenkt-lista. Kampen endte 8-0 til de røde og like før kampstart skal det ha vært en bølge av veddemål på akkurat det resultatet.

Ifølge avisa var ikke Liverpool klar over mistankene om ureint spill i går kveld. Klubben er heller ikke blitt kontaktet av Uefa.  Dessuten er det neppe det seirende lag det eventuelt stilles spørsmålstegn ved når det scores åtte ganger.

Uefa ønsker ikke å røpe hvilke kamper som etterforskes, men ifølge Süddeutsche Zeitung er også Hamburgs 3-0-seier mot ungarske Honved i Champions League-kvaliken på lista. Den kampen inneholdt både selvmål og overtidsscoring.

Fra Sverige meldes det også at Helsingborgs uefacup-kvalik mot Trans Narva er i Uefas søkelys. Kampen endte 6-0 til svenskene og asiatiske gamblere skal ha vunnet 13 millioner kroner på resultatet.

- Vi er ikke mistenkt for noe, sier HIF-leder Krister Azelius.

Helsingborg har fått beskjed av Uefa om å ikke kommentere påstandene, som stammer fra en konfidensiell rapport. Klubbdirektør Paul Myllenberg bekrefter likevel at Uefa ba om en video av kampen.

NY CHAMPIONS LEAGUE-REKORD: Ei tysk avis hevder at Liverpools 8-0-seier mot Besiktas ble tippet hardt før avspark på Anfield. Foto: Scanpix/Reuters
NY CHAMPIONS LEAGUE-REKORD: Ei tysk avis hevder at Liverpools 8-0-seier mot Besiktas ble tippet hardt før avspark på Anfield. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- På dette tidspunktet kan jeg verken bekrefte eller avvise disse opplysningene. Vi er nødt til å legge lokk på slike ting, ellers er vi redde for at våre informasjonskilder tørker ut, sier Uefa-direktør William Gallard.