Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpools stortalent ønsket av England. Nå kan han debutere for rivalen: - Ikke fortell meg om denne unggutten

Ben Woodburn (17) kan velge hvilket land han vil representere. Det valget må han snart ta. 

I TROPPEN TIL WALES: Liverpools Ben Woodburn. Foto: NTB Scanpix
I TROPPEN TIL WALES: Liverpools Ben Woodburn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Wales-trener Chris Coleman tok i dag ut Liverpools stortalent Ben Woodburn i 23-mannstroppen til den viktige VM-kvaliken mot Irland i Dublin.

Woodburn ble i november Liverpools yngste målscorer gjennom tidene da han scoret i ligacupen mot Leeds, men har fortsatt ikke startet en ligakamp denne sesongen. Det har blitt sju innhopp på unggutten, som blant annet fikk den siste halvtimen for Philippe Coutinho i 2-1-seieren over Burnley sist.

Det at han nå er tatt ut på Wales viser hvor høy status han har hos landslagssjef Coleman, men det viser også at han kan forvente tillit i framtiden, dersom han velger Wales.

For Woodburn kan også spille for England. Han ble født i engelske Chester, men har en bestemor som er fra Wales. Han har representert Wales på U19-nivå denne sesongen, og har aldri vist tegn på at han heller ønsker å spille for Three Lions, til tross for at den engelske leiren ønsker det.

Fortjent

Men Coleman sier at han ikke er tatt ut i troppen for at det skal være lettere å velge Wales, men fordi Woodburn har fortjent det.

- Dersom Ben ønsker å spille for England, er det ikke noe vi kan gjøre med det. Ingen av våre spillere har kontrakt med Wales, sier Coleman ifølge Liverpool Echo.

Woodburn har spilt for Wales på lavere nivå helt siden han var 13 år. Coleman var ikke overrasket da Woodburn fikk sitt store gjennombrudd tidligere i sesongen.

- Men siden han har vist seg fram i Liverpool, han scoret i Anfield-debuten, får det meg til å le. Ikke fortell meg om denne unggutten, jeg har kjent til ham i fem år, sier Coleman.

Ikke bekymret

Coleman ble også spurt om Woodburn vil få spilletid mot Irland, for å sørge for at han ble bundet til Wales.

- Nei, absolutt ikke. Dersom jeg føler at jeg må gjøre et bytte av taktiske grunner, og han ikke starter kampen, så vil det skje, men ikke fordi jeg er bekymret for ham, sier Coleman, som mener 17-åringen har en stor fremtid på landslaget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media