KALD AVSLUTTER: Fernando Torres setter det første av sine to mål forbi Lille-keeper Mickael Landreau. Foto: Paul Ellis, AFP/Scanpix
KALD AVSLUTTER: Fernando Torres setter det første av sine to mål forbi Lille-keeper Mickael Landreau. Foto: Paul Ellis, AFP/ScanpixVis mer

Liverpools superduo fikset Lille

Gerrard scoret på straffe, Torres puttet to.

||| (Dagbladet): Liverpool - Lille 3-0, sammenlagt 3-1.

Man kan si hva man vil om Liverpools avhengighet av superstjernene Steven Gerrard og Fernando Torres, men i dag ble de avgjørende.

Riktignok var det Lucas som skaffet Liverpool et tidlig straffespark, men det var Gerrard som hamret det inn, og sikret 1-1 sammenlagt.

Pepe Reina sørget for at det sto seg til pause da han reddet alene med Eden Hazard, den belgiske 19-åringen som ble matchvinner for Lille i første oppgjør.

Men Liverpool har en mann som sjelden bommer alene med keeper. Og da et langt framspill spratt over en Lille-forsvarer, og en annen nølte med å gå i kroppen på Fernando Torres, takket spanjolen for gavepakken og plasserte ballen iskaldt til siden for keeper Landreau.

Den endelige spikeren i kista satte Torres i det 89. minutt da han iskaldt la ballen til rette og løftet den i mål etter en retur på et skudd fra nettopp Gerrard.

To tremålsseire så langt i uka (4-1 mot Portsmouth mandag) burde gi Liverpool den selvtilliten de trenger til stormøtet med Manchester United i helga.

En som garantert ikke spiller den kampen, er spanske Albert Riera, som i går gikk ut med krass kritikk av manager Rafa Benitez.

- Jeg har vært her i to år og han har aldri ordnet opp i en situasjon ved å snakke med en spiller. Han mener det er han som bestemmer og er døv for alt annet. Dialogen er omtrent ikke-eksisterende. Dette året har vært vanskelig, og han har ikke gjort noen endringer. Du ser et synkende skip, og endrer ingenting, sa Riera.

Svaret fra Benitez? Riera har fått beskjed om å ta seg fri ut uka og ikke vise seg på trening før på mandag.

SIKKER PÅ STRAFFE: Etter bare ni minutter scoret Steven Gerrard på straffe skaffet av Lucas Leiva, og dermed var Lilles forsprang fra første kamp utliknet. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
SIKKER PÅ STRAFFE: Etter bare ni minutter scoret Steven Gerrard på straffe skaffet av Lucas Leiva, og dermed var Lilles forsprang fra første kamp utliknet. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix Vis mer