Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Storseier for Liverpool etter fremragende andreomgang

Liverpools supertrio herjet på Anfield

Firmino, Mané og Salah scoret alle i storseieren mot West Ham.

USTOPPELIG. Mohamed Salah scoret sitt 23. ligamål for sesongen da Liverpool knuste West Ham på Anfield. Foto: Matt McNulty/JMP/NTB Scanpix
USTOPPELIG. Mohamed Salah scoret sitt 23. ligamål for sesongen da Liverpool knuste West Ham på Anfield. Foto: Matt McNulty/JMP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Liverpool - West Ham 4-1 (1-0)

(Dagbladet): Liverpool feide West Ham av banen på Anfield og klatret til en foreløpig andreplass på tabellen. Liverpools angrepstrio i Mané, Salah og Firmino viste seg igjen fra sin beste side da Liverpool tråkket på gassen i den andre omgangen.

Etter en litt rolig førsteomgang var Liverpools angrepstrio, sammen med Alex Oxlade-Chamberlain, svært toneangivende da seieren ble sikret utover i den andre omgangen. De røde skapte sjanse etter sjanse og kunne fort ha scoret langt flere enn de fire de endte opp med.

Mohamed Salah var igjen Liverpools store spiller. Sommerkjøpet har vist seg som en av de aller beste signeringene av en Premier League-klubb de siste sesongene.

Mot West Ham noterte han seg for målgivende og sitt 23. Premier League-mål for sesongen. På sine seks siste kamper i alle turneringer har lynvingen sju mål og to målgivende pasninger.

Can scoret først

Egypteren var umiddelbart en trussel for West Hams forsvar. Etter et godt løp og en fin pasning fra Roberto Firmino, fikk Salah ballen på 16 meter, dro med seg ballen på et touch og skjøt i stolpen med sitt andre. Da hadde det gått knappe tre minutter.

Marko Arnautovic har vært i fyr og flammer siden David Moyes tok over og flyttet østerrikeren frem som midtspiss og var West Hams eneste trussel i første omgang. Etter et kvarter viste han hvorfor. Fra skrått hold og 18 meter forsøkte han en nærmest umulig lobb over Karius, og bare med nød og neppe fikk Liverpools keeper en hanske på ballen og fikk slått den i tverrligger.

Etter halvtimen spilt var det Liverpool som tok føringen. Mohamed Salah slo corneren fra høyre på bakerste stolpe, hvor Emre Can raget høyest, satte panna til ballen og sendte ballen i hjørnet.

Det var det eneste målet før pause. I andre omgang skulle kampen eksplodere.

Fyrverkeri

Seks minutter ut i den andre omgangen doblet Liverpool ledelsen. Alexander Oxlade-Chamberlain dro seg fint unna to West Ham-forsvarere og fikk snublet ballen frem til Salah som klinisk avsluttet mellom beina på Collins og nede ved lengste stolpe.

Liverpool stoppet ikke der. Fem minutter senere virket kampen å være avgjort. Emre Can vant ballen på midtbanen og spilte tidlig i bakrom på Roberto Firmino. Liverpool-spissen slo ballen under en utrykkende Adrián i West Ham-målet og kunne enkelt sette inn 3-0 i åpen kasse.

David Moyes svarte med å sette inn Michail Antonio og fikk umiddelbart betalt for det byttet. Høyrekanten ble spilt gjennom med sin første involvering og satte inn reduseringen med sine første touch på ballen.

Kunne hvile

Sjansebonanzaen fortsatte ufortrødent utover i omgangen. Salah fikk en ny sjanse etter at Chamberlain kom seg ned til linja og slo 45 grader ut, men skuddet ble for tamt. Firmino var alene med Adrián, men skuddet fra skrått hold gikk rett på keeperen.

Et nytt flott raid av Oxlade-Chamberlain endte med en perfekt stikker til Sadio Mané, som traff utsiden av stolpen da det virket lettere å score.

Men Liverpools tredje angrepsstjerne skulle også tegne seg på scoringslista. Et nydelig opprullet angrep, sendte venstreback Andrew Robertson ned venstresiden. Hans flate innlegg fant senegaleseren som denne gang hadde stolpen på sin side da han satte inn Liverpools fjerde.

Dermed var seieren i boks og Klopp kunne gledelig ta av angrepstroikaen mot slutten for å spare dem til serieinnspurten og videre runder i Champions League.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!