STO FRAM: Mohamed Salah noterte seg for to assist og èn scoring. Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
STO FRAM: Mohamed Salah noterte seg for to assist og èn scoring. Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK/NTB ScanpixVis mer

Liverpools utrolige rekke brutt

Slapp inn mål hjemme i ligaen for første gang siden februar. De røde hadde likevel få problemer med å slå Cardiff.

Liverpool - Cardiff 4-1 (1-0)

24. februar. Det er sist Liverpool slapp inn mål på Anfield i ligaen (4-1 mot West Ham). Siden har de røde spilt ni strake ligakamper hjemme uten baklengs.

Etter 918 minutter ble den rekka brutt, da Cardiffs Callum Paterson sendte ballen mellom beina på Allison Becker, etter at ballen hadde gått via et Liverpool-bein fra et innlegg på høyrekanten.

Mohamed Salah åpnet showet tidlig i første omgang, hans tredje mål for de røde på to kamper denne uka. Sadio Mané doblet ledelsen med et knallhardt skudd litt over timen spilt.

Innbytter Xherdan Shaqiri la på til 3-1 seks minutter før slutt, før Mané fastsatte sluttresultatet til 4-1 to minutter etterpå med sitt andre mål for kvelden.

Pangstart

Den første omgangen handlet stort sett bare om Liverpool, som likevel sleit med å skape store sjanser utenom scoringen.

Den kom tidlig og Mohamed Salah (26) var litt heldig som fikk ballen servert på bakre stolpe etter at en avslutning ble blokkert. Egypteren var sikker da han først fikk muligheten, og hamret ballen via armen til en Cardiff-spiller og i nettmaskene.

Etter Champions League-scoringene mot Røde Stjerne, fikk Salah kritikk for at han ikke feiret. I dag kostet han iallfall på seg et smil etter sin femte ligascoring denne sesongen.

Like før pause fikk hjemmelaget sin andre gode sjanse da Alberto Moreno, som fikk en sjelden kamp fra start, slo et innlegg på panna til Adam Lallana. Midtbanespilleren stanget ballen forbi keeper, men på streken sto Sean Morrison og stanget ballen unna.

Cardiff lå lavt i hele omgangen og var svake i presset uten ball. En tam forestilling av bortelaget.

Annullert mål

Cardiff så ut til å utlikne tidlig i andre omgang på en dødball, men scoringen ble annullert for offside på Morrison som headet ballen inn til en lagkamerat. Reprisen viste at avgjørelsen var riktig.

Etter 65 minutter doblet Sadio Mané ledelsen. Angriperen var både god og heldig da han tråklet seg fri og hamret ballen i mål fra skrått hold etter en pasning fra Moreno.

Cardiff reduserte et snaut kvarter før slutt, men klarte aldri å sette inn en skikkelig sluttspurt. I stedet serverte Salah ballen til Shaqiri, som plasserte den nede i hjørnet.

Salah noterte seg for sin andre assist for kvelden da han spilte vegg med Mané, som leverte en frekk lobb over keeper Neil Etheridge.

Sist lagene møtes tilbake i 2014 var for øvrig ingen av de elleve spillerne på Liverpool i klubben. Det sier litt om skiftet de røde har gått gjennom.

Med seieren legger de røde press på de øvrige topplagene som spiller søndag og mandag. Den store kampen denne runda er Tottenham mot Manchester City som spiller mandag kveld.