Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpools utskjelte sommerkjøp slo endelig til

Lazar Markovic matchvinner Liverpool.

 AVGJØRELSEN:  Lazar Markovic ble matchvinner for Liverpool mot Sunderland. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
AVGJØRELSEN: Lazar Markovic ble matchvinner for Liverpool mot Sunderland. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Sunderland - Liverpool 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Brendan Rodgers har fått voldsom kritikk for hvordan brukte pengene de fikk inn for salget av Luis Suarez.

I tur og orden ble Rickie Lambert, Adam Lallana, Emre Can, Lazar Markovic, Mario Balotelli, Alberto Moreno og Javi Manquillo.

Men de store prestasjonene har uteblitt fra nysigneringene. Adam Lallana har imponert mest av de nye, men skadeproblemer har ødelagt mye av sesongen for den tidligere Southampton-spilleren.

Forventningene var store til Lazar Markovic, som ble hentet fra Benifa og beskrevet som et av verdens største talenter.

På sitt første halvår i klubben imponerte 20-åringen svært få. Men med tillit i Brendan Rodgers 3-4-3-formasjon ser ut til å løsnet for den kjappe vingen.

Matchvinner Mot Sunderland var han god gjennom 90 minutter, og tok ikke mer enn to minutter før han markerte seg.

Vingen fikk brukt sin fart og kom seg innenfor 16-meteren. Der ble han hindret av to Sunderland-spillere, men pipeblåseren Craig Pawson holdt fløyta i ro til store protester fra Liverpool-leieren.

Markovic ga seg ikke. Seks minutter senere fikk han igjen ballen av Steven Gerrard, kranglet seg forbi en Sunderland-spiller og fikk pirket ballen over mållinjen. Det var ungguttens første ligamål for klubben.

Rett før en halvtime var passert var noen centimetre fra å sikre seg sitt andre. Med et akrobatisk volleyforsøk fra 16 meter sendte ballen i tverrliggeren.

Kaptein Steven Gerrard har scoret et par mål mer enn Markovic, men heller ikke han klarte å overliste Pantilimon i Sunderland-buret da han fikk muligheten noen minutter før pause.

Johnson-skudd Sunderland var ikke nærheten av å skape noe som helst før hvilen. Og verre skulle det bli. Liam Bridcutt pådro seg sitt andre gule kort og fikk marsjordre etter 49 minutter.

Med ti mann var Sunderland flinkere til å forsvare seg og gjestene klarte ikke å skape noen store muligheter.

Det gjorde derimot vertene ved Adam Johnson. Den tidligere City-vingen smalt til fra 20 meter og ballen gikk rett i tverrliggeren.

Mot slutten prøvde de å flytte opp folk - men til ingen nytte. Markovic sørget for at Liverpool vant sin første ligakamp i 2015 med sin scoring.

Lik Dagbladet Sporten på Facebook.