Liverpools verste på Anfield siden 1953

Dalglish vurderer ny spillestil.

SKADESKUTT: Raheem Sterling (t.h) fikk prøve seg i Liverpool-trøya i går. Manager Kenny Dalglish sier 17-åringen ikke ville fått sjansen om ikke laget var plaget av skader før Wigan-tapet søndag. Foto: REUTERS/Phil Noble
SKADESKUTT: Raheem Sterling (t.h) fikk prøve seg i Liverpool-trøya i går. Manager Kenny Dalglish sier 17-åringen ikke ville fått sjansen om ikke laget var plaget av skader før Wigan-tapet søndag. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Liverpool tapte 1-2 hjemme mot Wigan lørdag, og etter kampen ble det mest snakk om Luis Suarez' handsavblåste mål.

Samtidig mente manager Kenny Dalglish at sjokktapet skyldes slitasje på spillerne, på grunn av tre kamper på sju dager.

Fem av 15 I dag kommer det fram at tapet lørdag ikke bare er Liverpools femte på seks matcher. Nederlaget gjør at Liverpool nå står med bare fem hjemmeseirer på 15 forsøk så langt i sesongen.

En så elendig hjemmestatistikk har publikum på Anfield ikke opplevd siden 1953, det skriver en britiske rekke aviser.

Ifølge The Guardian vurderer Dalglish å endre spillestil for å øke seiersraten på eget gress, der det bare er blitt scoret 19 mål av vertene.

Problemer - Vi har problemer med å vinne kamper i ligaen. Det må vi lære av, og kanskje må vi droppe den fine fotballen vi har spilt, sier Dalglish.

På spørsmål om det betyr mer direkte fotball svarer skotten:

- Kanskje må vi endre filosofien vår bittelitt.

De rødkledde har vunnet ligacupen i vinter, og er klare for semifinalen i FA-cupen.  Derfor er Dalglish svært kritisk til dem som mener Liverpools sesong har vært dårlig, fordi klubben bare er på 7. plass i ligaen.

Suksess Liverpool-legenden peker på både tett spilleprogram og skader som grunner til at målet om topp fire plass og Champions League-spill ikke nås.

- Kanskje er dette prisen vi må betale for suksess. Men for oss dreier det som at vi må håndtere det, dersom vi har suksess. Den beste måten å takle dette på er å ha flere spillere å velge mellom, men akkurat nå er vi ikke velsignet med det, sier Dalglish.

FØRSTE PÅ SEKS ÅR: Liverpool kunne løfte ligacuppokalen i februar, og derfor mener Kenny Dalglish (t.h) at ingen kommer til å huske klubbens ligaposion i 2012 om 30 år. REUTERS/Eddie Keogh
FØRSTE PÅ SEKS ÅR: Liverpool kunne løfte ligacuppokalen i februar, og derfor mener Kenny Dalglish (t.h) at ingen kommer til å huske klubbens ligaposion i 2012 om 30 år. REUTERS/Eddie Keogh Vis mer