Ski-VM i Lahti

Livet bak veggene i Norges VM-camp: - Jeg har aldri sett det før

Tande forteller: - Har ikke lyst til å være den som gjør langrennsløperne dausjuke. 

HIT, MEN IKKE LENGER: Daniel-André Tande venter på hoppkompisene ved utøverhotellet etter trening i Lahti. Innenfor er det et sett med regler de må følge. Foto: Bjørn Langsem

HIT, MEN IKKE LENGER: Daniel-André Tande venter på hoppkompisene ved utøverhotellet etter trening i Lahti. Innenfor er det et sett med regler de må følge. Foto: Bjørn Langsem
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAHTI (Dagbladet): Her er Daniel-André Tande (23) på vei inn til VM-campen utenfor Lahti. Media slipper ikke inn. Skrekken er sykdommer. Og derfor tas det forholdsregler.

- Jeg har aldri sett det før, så mye antibakterielle midler. Men jeg skjønner at det må være sånn. Det er viktig å desinfisere seg selv, sånn at bakterier ikke sprer seg, sier Tande, Norges beste skihopper.

- Blir du syk, hopper du litt dårligere. Men det har ikke like mye å si som i langrenn. Hopperne har ikke lyst til å være dem som gjør at langrennsløperne ligger dausjuke. Derfor følger vi de samme reglene som dem. Vi respekterer at de vil ha det strengere enn oss.

Les også: Drama i bakken. Holdt på å vrake Tande

25 kilometer

Vi har kommet til dag åtte av VM. I over ei uke har utøverne fra langrenn, hopp og kombinert bodd i samme VM-camp i Vierumäki - 25 kilometer fra Lahti i Finland.

Og det er ikke bare nordmennene som er her. 1400 deltakere fra 60 land bor i landsbyen som er bygd for toppidrett.

- Norge har tre etasjer i en bygning. Det er ikke et hotell med vanlig resepsjon. Det likner mer på leiligheter, forteller Bjørn Einar Romøren, mediesjef for hopperne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer