- Livet ditt blir aldri det samme

Firedobbelt verdensmester Tommi Mäkinen avsluttet sin karriere med å gi Norges første verdensmester i rally følgende beskjed: - Livet ditt blir aldri det samme, Petter.

CARDIFF (Dagbladet): For livet til Petter Solberg vil bli snudd opp ned etter at han i går sikret seg VM-tittelen i rally. Over natta vil en allerede høy markedsverdi stige til uante høyder.

Med sin unike utstråling er Spydeberg-mannen enhver sponsors drømmeobjekt. Og ifølge Mäkinen kan Petter først som sist venne seg til en tett timeplan i månedene og åra som kommer.

Og ingen bør vite det bedre enn Petters stallkamerat de to siste åra: Finske Mäkinen ble verdensmester fire år på rad mellom 1996-99 - og har tjent seg søkkrik på navnet sitt.

- Han kommer til å få en travel hverdag. Livet hans kommer aldri til å bli det samme, det kan jeg fortelle deg, sier Mäkinen til Dagbladet.

- Globalt merkenavn

Etter at VM-gullet ble sikret rundt kvart på tre i går, var Petter i en eneste lang seiersrus. Foreløpig har han ingen tanker om hva framtida vil bringe.

- Jeg tar det som det kommer, men alt som skjer nå er bare moro. Og jeg skal takle det uansett, sier Petter til Dagbladet.

Mäkinen kjørte sitt 143. og siste VM-løp i går, og nå tror han Solberg vil overgå hans utrolige merittliste på 24 løpsseirer.

- Man skal ha litt flaks for å vinne, men jeg tror definitivt at Petter kan vinne enda mer enn meg. Og med sin personlighet kan han bli en stjerne i hele verden. Han kan bli et globalt merkenavn.

Denne jubelsesongen har Solberg hatt en årslånn i Subaru på 18- 20 millioner kroner. Den nye treårskontrakten som starter 1. januar vil gi ham en inntekt på 80- 100 millioner kroner bare fra teamet.

Det vil si at han bare i lønn er Norges best betalte sportsmann. I tillegg kommer alle inntektene spinoffen på VM-tittelen fører med seg.

Maset har startet

I sin avtale med Subaru har Petter anledning til å tegne tre- fire private avtaler. I år har han bare hatt én - fra den italienske dekkleverandøren Pirelli.

Men ting er i ferd med å skje: Allerede i bilen på vei til seiersseremonien fikk hans manager Jim Carlsen den første telefonoppringningen fra en norsk bedrift som spurte etter prisen på reklameplassen på Solbergs hjelm neste sesong.

I tillegg kan han selge plass på kjøredressen og kapsen.

- Jeg er overrasket over at norsk næringsliv ikke har fått øynene opp for Petter tidligere. Kanskje har de trodd det vil være ekstremt dyrt, men reklameplass hos Petter for ett år koster ikke mer enn to ukers reklamekampanje på TV, sier Jim Carlsen til Dagbladet.

- Hvor mye ser du for deg at han kan tjene?

- Det er umulig å si noe om. Men å sammenlikne med superstjernene Michael Schumacher og David Beckham blir helt feil. De astronomiske summene de tjener er en helt annen verden, sier Jim Carlsen til Dagbladet.

Den seksdobbelte verdensmesteren Schumacher har i løpet av karrieren tjent rundt fem milliarder kroner.

Videospill?

- Hvor ligger de store pengene?

- I det øyeblikk man får produkter oppkalt etter seg, kan det skje mye. Navnet til Colin McRae eksploderte først da det ble utgitt videospill i hans navn. Det kan være interessant for oss også. Flere spillgiganter har allerede vist sin interesse, så vi får se hva som skjer, sier Jim Carlsen.

Men legger fort til:

- Pengene betyr ingen ting. Petter tjener veldig bra uansett. Det som er viktig er at Petter har fått realisert sin store drøm.

VERDENS BESTE: Petter Solberg jubler hemningsløst etter å ha klassekjørt inn til VM-tittel i Cardiff. Millionene vil strømme inn til Spydeberg-ekspressen. - Jeg tar det som det kommer, men alt som skjer nå er bare moro. Og jeg skal takle det uansett, sier Petter til Dagbladet.