Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Livet er for kort til å gi opp

Bjørndalen innrømmer at det har vært en lang vei tilbake.

GULLGUTT: Ole Einar Bjørndalen gikk inn til OL-gull - og hylles av lagkameratene.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
OL 2014
GULLGUTT: Ole Einar Bjørndalen gikk inn til OL-gull - og hylles av lagkameratene. Foto: Thomas Rasmus Skaug OL 2014 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (40) gikk inn til OL-gull på sprinten i Sotsji.

- Livet er for kort til å gi opp. Det har vært noen tunge år, med en del problemer de siste årene, men motivasjonen har alltid vært der, sier Bjørndalen til Dagbladet på den internasjonale pressekonferansen.

Lagkameratene tror ikke gullvinnerne tar en rolig kveld.

- Ole er en ekstrem utøver, så kjenner jeg ham rett så setter han seg på spinningsykkelen og blir sittende der utover kvelden. Vi skal gi han alt han vil ha. Det skal jeg love deg, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Nyter - Jeg er stolt over å kjenne han og ha han som kamerat. Det er imponerende å komme tilbake etter et par-tre sesonger, sier Bø.

Bø ble nummer 29 og hadde en svak dag i sporet.

HYLLER OLE: Emil Hegle Svendsen kommer med rosende ord om lagkameraten. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HYLLER OLE: Emil Hegle Svendsen kommer med rosende ord om lagkameraten. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Ole Einar skal velge hva slags feiring han vil ha, men kjenner jeg han rett, så er han allerede i gang med å vinne jaktstarten opp i hodet sitt, sier Bø til Dagbladet.

- Vi andre får nyte at han har fått en fantastisk start for oss.

- Slakt Emil Hegle Svendsen hadde en svak dag i sporet - men hyllet gullvinneren etter løpet.

- Jeg når ikke han til anklene engang, når vi ser på hva han har fått til i karrieren sin. Han er en legende. Ingen tvil. Hans opplegg har fungert greit, så vi må ta av oss hatten for Ole i dag., sier Svendsen til Dagbladet.

- Jeg så ut som et slakt da jeg gikk på ski, så det var trist. Håper det skal løsne etter hvert. Mulighetene er der, men det må løsne litt om jeg skal klare pallen, sier trønderen.

- Har Ole Einar egentlig vært avskrevet av deg, Emil?

- Nei, det har han aldri vært, for han er så motivert at det aldri går an å avskrive han. Det er bare et tegn på at den som aldri gir opp får betalt til slutt. At han kroner karrieren met et OL-gull her passer veldig bra på eventyret om Bjørndalen. Det er helt utrolig, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Men du er overrasket over å se han som olympisk mester igjen?

- Vel, jeg håpet at jeg skulle klare det selv her, men når jeg ikke klarte det, så er det bra at han gjorde det, sier Hegle Svendsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!