- Livet mitt har vært drikke, dop og fest

Nå blir Tysons liv film.

Mike Tysons fantastiske ferd mot triumf og hans dramatiske fall dokumenteres i en ny film om den tidligere storbokseren.

Filmen, med navnet «Tyson», har premiere på den internasjonale filmfestivalen i Cannes. James Toback kombinerer det beste fra mer enn 30 timer intervjuer med høydepunkter fra amerikanerens karriere.

- Livet mitt har handlet om drikke, dop og fest

Tyson selv har tenkt å kaste glans over premieren, selv om han ikke er særlig fornøyd med sin debut på filmlerretet.

- Jeg ser på det nå, og jeg er flau over at jeg ble med på det. Det kommer fram mye som folk ikke trenger å vite, sier han til New York Times.

41-åringen sier at han har gått 15 måneder uten alkohol og narkotika nå, etter flere års avhengighet som ødela livet hans.

- Jeg vet ikke hvem jeg er. Det høres kanskje dumt ut, men jeg aner ikke. Hele livet mitt har handlet om å drikke, ta dop og feste. Plutselig sa det stopp, sier Tyson.- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle leve til jeg ble så gammel som jeg er nå.

Voldtekt og konkurs

I CELEBERT SELSKAP: Mike Tyson (t.h.) er her fotografert sammen med Playboy-producer og -regissør Michael Bay og playmate Hiromi Oshima. Foto: JAMES TREVENEN/AP/PLAYBOY
I CELEBERT SELSKAP: Mike Tyson (t.h.) er her fotografert sammen med Playboy-producer og -regissør Michael Bay og playmate Hiromi Oshima. Foto: JAMES TREVENEN/AP/PLAYBOY Vis mer

Bokseren kom aldri tilbake til sitt gamle nivå etter å ha sonet tre års fengselsstraff for voldtekt, og festet bort 400 millioner dollar på veien til konkurs.

Sportslig var han i en periode suveren. Han vant 50 kamper, 44 av dem på knockout, og tapte bare seks. Han var den yngste tungvektsmesteren i historien (20 år i 1986), og var den ubestridte mesteren i flere år.

- Det var den eneste måten å leve på jeg visste om. Jeg følte meg som en av de barbariske kongene på vei til å erobre Romerriket. Jeg var gal, sier Tyson.

I 1996 tapte han tungvektstittelen til Evander Holyfield, og året etter skapte han virkelig store overskrifter i kamp mot samme mann. To ganger bet han Holyfield i øret, og rivalen har fortsatt synlige merker etter sammenstøtet.

Filmen om den kontroversielle amerikanske bokseren er ventet på kinoer senere i år. (©NTB)

- Livet mitt har vært drikke, dop og fest