HER VIL TORRES HA STRAFFE: Fernando Torres ble holdt litt av Woodgate i denne situasjonen, men ikke så mye som fallet skulle tilsi. Dommeren vinket spillet videre. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
HER VIL TORRES HA STRAFFE: Fernando Torres ble holdt litt av Woodgate i denne situasjonen, men ikke så mye som fallet skulle tilsi. Dommeren vinket spillet videre. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Livlig Torres plaget Stoke

Men både han og Chelsea målløse av banen.

Stoke - Chelsea 0-0

(Dagbladet): Fernando Torres så piggere ut enn på lenge, men måtte igjen forlate banen målløs da Chelsea innledet sesongen med 0-0 borte mot Stoke.

Torres ble foretrukket foran Didier Drogba i André Villas-Boas ligadebut som Chelsea-manager, slik han ble det av eks-sjef Carlo Ancelotti i de fleste kampene etter overgangen fra Liverpool i januar.

Selv om utfallet ble det samme som før - med en smultring i målprotokollen for spanjolen - rettferdiggjorde han likevel laguttaket i form av en livlig og oppløftende forestilling.

Torres kjørte karusell med Stoke-stopperne Ryan Shawcross og Jonathan Woodgate fra start av, og førstnevnte havnet tidlig i dommerens bok etter en altfor sein takling mot 500-millionersanklene.

Steget, touchen og skarpheten virket omsider å være tilbake hos Chelseas nummer ni - som tyder på at han kan være i ferd med å finne tilbake til seg selv.

Før pause sleit imidlertid både Torres og Chelsea å skape de store sjansene. Det stoppet gjerne opp i sistepasningen, eller så havnet avslutningene et godt stykke til siden for målet til Asmir Begovic.

Stoke sverget på sin side til den gamle resepten med lange innkast fra Rory Delap, og maks trøkk rundt Chelsea-keeper Petr Cech på hver dødball i passende avstand.

Og det ble gjerne farlig nok, det -  de gangene dommer Mark Halsey ikke blåste for angrep på keeper.

0-0 til pause var et greit resultat, men etter pause rullet Chelsea opp langt flere sjanser.

Aller nærmest var innbytter Nicolas Anelka etter 72 minutter: Franskmannen løftet ballen mot bortre kryss, men Begovic fikk såvidt fingertuppene på skuddet, som smalt i tverliggeren og ut. Der sto Torres og ventet, men en Stoke-forsvarer kom først på ballen.

Noen få minutter senere slo Torres et innlegg på panna til Malouda, som fikk heade fritt fra fem meter. Men han satte den nesten rett på keeper.

Chelsea ropte også på straffe to ganger: Først to Torres ble holdt litt av Woodgate inne i boksen, men Halsey gjorde trolig rett i å ikke blåse.

Deretter gikk Frank Lampard i bakken. Marc Wilson satte ut en fot, men Lampard startet fallet før det var noen kontakt og satte deretter kneet sitt inn i beinet til Stoke-forsvareren. Den var mer tvilsom, men igjen kan nok Halsey forsvare sin avgjørelse.

Nå har verken Arsenal, Liverpool eller Chelsea vunnet sine åpningskamper, og de to Manchester-klubbene kan gripe anledningen til å skaffe seg et tidlig forsprang på sine konkurrenter.

PLAGET STOPPERNE: Farten, touchen og spillegleden så ut til å være tilbake hos Fernando Torres. Men målteften mangler det fortsatt litt på. Foto: (AP Photo/Jon Super)
PLAGET STOPPERNE: Farten, touchen og spillegleden så ut til å være tilbake hos Fernando Torres. Men målteften mangler det fortsatt litt på. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer