Livorno-spiller døde av hjertestans

Legene klarte ikke å redde 25 år gamle Piermario Morosini.

DØDE: Livorno-spiller Piermario Morosini, på utlån fra Udinese, under dagens kamp mot Pescara. Senere i kampen kollapset 25-åringen på banen. Han ble kjørt til sykehus, men legene klarte ikke å redde ham. Foto: Luciano Pieranunzi, AFP / NTB Scanpix
DØDE: Livorno-spiller Piermario Morosini, på utlån fra Udinese, under dagens kamp mot Pescara. Senere i kampen kollapset 25-åringen på banen. Han ble kjørt til sykehus, men legene klarte ikke å redde ham. Foto: Luciano Pieranunzi, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Livorno-spilleren Piermario Morosini døde etter å ha fått hjertestans under en Serie B-kamp borte mot Pescara i dag.

Legene klarte ikke å redde livet til 25-åringen.

- Vi gjorde alt vi kunne for å gjenopplive gutten, men han kom aldri til bevissthet, sier leder ved hjerteavdelingen på sykehuset, Leonardo Paloscia, ifølge Gazzetta dello Sport.

Morosini segnet om på banen, forsøkte å reise seg, men falt på bakken igjen.

FORTVILELSE: Fortvilte lagkamerater reagerer mens Piermario Morosini får hjelp av medisinsk personell etter å ha kollapset på Pescaras stadion Adriatico i dag. Foto: Cristiano Chiodi, AP/NTB Scanpix
FORTVILELSE: Fortvilte lagkamerater reagerer mens Piermario Morosini får hjelp av medisinsk personell etter å ha kollapset på Pescaras stadion Adriatico i dag. Foto: Cristiano Chiodi, AP/NTB Scanpix Vis mer

Det ble forsøkt livreddende hjertemassasje i påvente av at ambulansen skulle komme.

Ambulansen blokkert The Guardian skriver at italienske medier rapporterer at en bil som tilhørte trafikkpolitiet blokkerte innkjørselen da ambulansen kom til stadion, og at man måtte knuse en rute på bilen for å flytte den.

- Jeg vet ikke om ambulansen ble forsinket, men jeg vet at adgangen til banen ble blokkert av et kjøretøy, sier Pescara-leder Danilo Iannascoli til Sky Italia ifølge The Guardian.

Morosini har spilt en rekke aldersbestemte kamper for Italia ifølge Wikipedia.

Alle helgens kamper i Serie A og Serie B er utsatt inntil videre.

16 dødsfall på ti år Morosini, som var på utlån fra Serie A-klubben Udinese, er den 16. spilleren på høyt nivå som har mistet livet på grunn av hjerteproblemer siden 2002, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er ikke mer enn fire uker siden Boltons Fabrice Muamba segnet om med hjertestans i FA-cupkampen mellom Tottenham og Bolton, men den engelske midtbanemannen overlevde til alt hell og er i stadig bedring.

Heller ikke her i hjemlig serie har fotballen blitt spart for livstruende situasjoner på banen. I fjor høst ble Branns Carl-Erik Torp reddet av hjertestarter under en kamp mot Sogndal.

«Tragisk dødsfall i fotballfamilien. Piermario Morosini kollapset på banen og døde senere på sykehuset. Tragisk og uforståelig. RIP Morosini», skrev Torp på sin Twitter-profil lørdag.