Livredd flere England-skader

I går brakk Gary Neville et bein i foten. Svennis-assistent Tord Grip frykter flere skader før VM-troppen skal tas ut.

I går forlot storebror Neville Champions League-semifinalen med samme skade som David Beckham. Neville og Beckham er ikke bare lagkamerater gjennom mange år i Manchester United. De er også bestevenner og romkompiser når United er på tur.

Nå må de begge kjempe for å rekke sommerens VM-sluttspill. Beckham pådro seg et fotrotsbrudds for fjorten dager siden. I går forsvant Gary Neville av banen med en tilsvarende skade.

- Tro det eller ei. Han er trolig ute like lenge som David, sa en oppgitt Alex Ferguson.

- Sitter på nåler

Nevilles skade er også dårlig nytt for landslagssjef Sven-Göran Eriksson. Eriksson-assistent, Tord Grip, mener rekka med skader i Premier League de siste ukene har sin forklaring:

- Dette er prisen engelsk fotball får betale for det ekstremt harde kampprogrammet. Belastningen på spillerne blir ekstra stor på slutten av sesongen, sier Grip til

Expressen

.

Mannen med fortid som norsk landslagssjef er redd det kan komme mer:

- Vi er inne i en periode der spillerne er trøtte og slitne etter mange kamper. Nå kommer vi til å sitte på nåler i de gjenstående klubbkampene.

- Livet går videre

I dag får Neville vite mer om hvor alvorlig skaden er. Er det snakk om en bruddskade må han trolig belage seg på mellom seks til åtte ukers pause. Da henger VM i en syltynn tråd for 27-åringen.

Englands første VM-kamp, mot Sverige, spilles om fem uker og tre dager.

Og selv om Neville er en viktig forsvarsmann i Erikssons mannskap, vil svensken neppe gamble på to usikre spillere når han tar ut troppen 7. mai. Han har tidligere uttalt at Beckham kan få en plass i troppen selv om han er tvilsom til åpningskampen.

Roy Keane vil ikke avskrive VM-spill for Neville. Selv er iren akkurat tilbake fra skade på rekordtid.

- Jeg mener det er for tidlig å avsi noen dom om hvor vidt Gary blir klar til VM eller ikke. Han kommer tilbake. Gary er en toppspiller. Vi er alle lei oss på hans vegne, men spillere blir skadd og livet går videre, sier Keane.

(Dagbladet.no)

<B>FOTBRUDD:</B> I denne taklingen på Leverkusens Ze Roberto ryker fotrotbeinet til Gary Neville.