- Livredd for å velte

Luxembourg (Dagbladet): Thor Hushovd (24) kan vente seg regn og glatte veibaner under dagens Tour de France-prolog. Sykkelproffen er redd løpet ender i asfalten.

Hushovd var på vei mot en topptid da han veltet og ødela sykkelen like før mål under Paris-Nice i fjor. Et av sesongens høyepunkt gikk på trynet. Nå er han redd det samme vil skje igjen.

- Jeg er livredd for å velte. Jeg opplevde det under Paris-Nice og etter det fungerte ikke kroppen i det hele tatt, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

Hushovd var i går tydelig spent og konsentrert. De siste forberedelsene før dagens prolog gikk ikke helt som planlagt. 24-åringen fikk ikke prøvesyklet løypa slik han hadde håpet på grunn av stor trafikk og mange veisperringer.

- Jeg fikk ikke det inntrykket jeg skulle, medgir Hushovd, som er eneste norske deltaker i årets utgave av Tour de France.

Crédit Agricole-rytteren må dermed belage seg på å sykle gjennom løypa før løpet i dag, og det vil han helt sikkert bruke en del tid på. For prologen i Luxembourg er veldig teknisk, med krappe svinger og mye brustein. I tillegg er det meldt regn - noe som gir Hushovd ambivalente følelser.

- Fordel med regn

- Regn er en fordel for meg. Jeg liker å sykle i svingete løyper i regn, innrømmer han.

- Men det er farlig. For å vinne må jeg ta sjanser, og faren for å velte er veldig stor, sier Hushovd.

Men i går prøvde han å unngå å tenke på prologen. Nervøsiteten måtte holdes i sjakk, fordi han vet at ledelsen i Crédit Agricole forventer en etappeseier av ham. Om ikke i prologen, så seinere i det tre uker lange etapperittet.

- De tror at jeg kommer til å gjøre det bra. Jeg håper at jeg klarer å leve opp til forventningene.

Tar sjansen

For Hushovd har stor tillit hos trener Denis Roux og sportssjef Roger Legeay. Han slipper å være hjelperytter for lagkompis og rival Stuart O'Grady, og kan heller tråkke for en etappeseier når sjansen byr seg. Grimstad-gutten er tydelig fornøyd med friheten ledelsen har gitt ham.

- Nå kan jeg prøve meg når som helst under en etappe, og ikke bare i spurten. Jeg kommer til å ta sjansen, hvis den byr seg. Så får bare O'Grady klare seg selv, sier han.

PS: Prologen er 6,5 kilometer lang og syklistene kjører aleine mot klokka. Den som sykler fortest vinner og får den gule ledertrøya.

JUBEL FØR START: 7000 tilskuere jublet i går for Crédit Agricole og Thor Hushovd under presentasjonen av de 21 lagene under årets Tour de France.