Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Livredd Rekdal-pes

Vålerengas nye svenske stjernespiller Stefan Ishizaki (22) var forberedt på norsk gampetrening.

LA MANGA (Dagbladet): AIK-spilleren kom til Vålerenga for tre millioner kroner. Høyrevingen er mannen som skal servere Steffen Iversen innlegg i kampen om seriegullet. Ishizaki røper til Dagbladet at han bare gruet seg for én ting når han kom til Norge.

-  Jeg hadde malt et mareritt-bilde i hodet mitt. Jeg trodde vi måtte ut og springe to ganger om dagen, forteller Ishizaki til Dagbladet.

Døgnvill

-  Man tenker på det ekstreme i hvert land. I Danmark er det mange harde tacklinger. I Norge er det løpingen. I Sverige er det. Tja. Hva er det i Sverige? gliser Ishizaki som rykket ned med AIK i fjor - etter fem sesonger i klubben.

-  He-he. Vi trener mye. Men det er ikke bare løping, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

På grunn av spill med det svenske ligalandslaget i Mexico har 22 år gamle Ishizaki foreløpig trent lite med sine nye lagkamerater. I mandagens kamp mot FC København på La Manga holdt det med en omgang for den døgnville svensken.

-  Visst er det litt tøffere enn i Sverige. Men jeg trodde det skulle være enda hardere, sier han.

Presis

Teknikeren Ishizaki vil ikke gå med på at han har dårlig kondisjon, men det er heller ikke en styrke.

-  Jeg vil utvikle meg videre på det jeg er bra på. Teknikk og driblinger. Jeg håper også at jeg kan få utviklet løpskapasiteten og bli flinkere til å gå på dybdeløp, sier Ishizaki.

Kjetil Rekdal har store forventninger til sitt millionkjøp.

-  Han er en veldig presis pasningslegger. Og taktisk er han langt framme. Han er bare 22 år, men har spilt fem år i Allsvenskan og vært utleid til Genova. Jeg sier ikke vi har kjøpt ham for dødballene, men han kan bli viktig der også, mener Rekdal.

Hard kamp

Ishizaki har skrevet en fire år lang kontrakt med fjorårets serietoer. Og han legger ikke skjul på at proffliv og landslagsplass er målet.

-  Landslaget er vel ikke det letteste. Der kjemper jeg mot Fredrik Ljungberg og Christian «Chippen» Wilhelmsson. Men en dag må vel de også bli gamle, sier Ishizaki.

Svensken har kommet til Norge for å vinne.

-  Målet er definitivt å vinne Tippeligaen. Vi har et bra lag og bør kunne kjempe om tittelen, sier høyrevingen som ser fram til å samarbeide med Steffen Iversen.

-  Dyktig

-  Steffen er utrolig dyktig i straffeområdet. Men han er også kjempeviktig i oppspillsfasen, mener Ishizaki. Sjøl har han pleid å score fire-fem mål per sesong.

-  Jeg scoret oftest mot topplagene som Djurgården, Malmö og IFK Göteborg. Nå får jeg score mot Rosenborg, da. Og Lyn. Jeg har hørt det er viktig, sier Stefan Ishizaki.

VIL VINNE GULL: - Dette er tøffere enn i Sverige, sier Vålerengas nye høyreving, Stefan Ishizaki, som kommer fra svenske AIK. Her fra Oslo-lagets batalje mot FC København på spanske La Manga mandag. Ishizaki holdt én omgang.