Livredde for Flo

SENLIS (Dagbladet): Italienerne kjenner godt den lange, tynne fra Stryn som skal lage trøbbel for dem i morgen. Og Chelsea-kompis Roberto Di Matteo er ikke i tvil: - Tore André Flo er den komplette spiss.

De azzur-blå har selvsagt sett tv-bildene fra tirsdag, der Flonaldo kjører karusell med Junior Baiano og starter Drillos-spurten mot Brasil.

Men de har vært klar over den begavede stryningen lenge før han fikk sitt VM-gjennombrudd. For italiensk fjernsyn pøser ut bilder med engelsk fotball, Chelsea og Flo.

Kjenner Flo

Og de hemmelighetene som kameraene ikke fanger opp, har kanskje Roberto Di Matteo sladret om i landslagstroppen?

- Nei, det har ikke vært nødvendig. Italienske spillere kjenner godt Tore André og vet hva han står for. Forsvaret vårt vet at det blir tøft mot Norge, sier mannen som er på jobb med Flonaldo gjennom hele Premier League-sesongen.

- Hva kan du si om Flo?

- Han er høy, han er tynn, og han er en god venn. I Chelsea er vi alle gode venner, sier Di Matteo til Dagbladet.

- Og som fotballspiller?

- Tore André er meget god. Han er en komplett spiss som har en fantastisk innstilling til det han driver med. Likevel kan han fortsatt forbedre seg, fordi han ennå er ung.

Skryter lagkameraten. Før han setter opp sitt mest skøyeraktige glis:

Svakhet

- Men han har én svakhet. Han sentrer altfor sjelden til meg. Skriv det i avisa!

Men Roberto Di Matteo og Italia vet også at Drillos har mer å by på enn en drible-flink vestlending. De har forberedt seg på en tøff arbeidsdag i morgen.

- Det blir en vanskelig kamp mot en fysisk god motstander. Det husker vi godt fra vi møtte Norge i USA-VM. Norge spiller på en måte som gjør dem vanskelige å slå. - Før dette mesterskapet advarte jeg for at Norge kom til å bli en av VMs store overraskelser, fordi de har mange gode spillere som etter hvert har fått mye internasjonal erfaring. Mot Brasil viste de endelig at de er blant turneringens beste, sier Di Matteo.

- Hva blir Italias og Norges viktigste våpen i lørdagens kamp?

- Våre hemmeligheter får du ikke av meg. Men hvis du har noen tips om hvordan vi kan slå Norge, må du for all del gi meg dem, sier Roberto Di Matteo.

Og gliser igjen.

SKREMMENDE: Italienerne frykter Tore André Flo - og vi andre gleder oss.