Livredde for Rosenborg

GENÉVE (Dagbladet): Mens Real Madrid-president Lorenzo Sans snakket i mobil og snublet i ledninger, sa gode gamle Karl-Heinz Rummenigge aus Bayern München akkurat det han følte: Jeg er definitivt ikke happy med at vi trakk Rosenborg.

Fordi - og her kommer en tysk innrømmelse sjøl Real-presidenten etter hvert og via tolk nikket seg enig i:

- Både vi og Real Madrid er store klubber. Vi har begge store navn på det internasjonale fotballkartet. Men i den første runden av Champions League er det Rosenborg som har vært store på banen.

- Det holder vel å nevne at jeg var på Westfalenstadion da de slo Borussia Dortmund 3-0, sier Rummenigge - skytterkongen og som ble omskolert til visepresident i Bayern.

Og:

- Slik jeg ser det er det ingen favoritter i gruppa. Det er bare vanskelige kamper. Og mens vi var utrolig heldige som gikk videre sliter Real Madrid voldsomt i den spanske ligaen. At Rosenborg klarte seg lett mot sterke motstandere som Feyenoord og Dortmund begrunner påstanden, sier Karl-Heinz Rummenigge.

Fra Sans til samling

Real-president Lorenzo Sans - som til slutt kom til språklig samling ved hjelp av en av sine egne visepresidenter - var av forventede dressårsaker mest optatt av været.

- Det var veldig kaldt da vi var der sist (RBK-Real 2-0 i 1997), sier Sans. - Jeg mener å huske det var minus 13 grader. Og for oss er det håpløst - vi er jo spanske. Og varme.

- Hva med det Champions League egentlig handler om - fotballen?

- Vi gleder oss til å komme tilbake. Vi hadde det fint i Trondheim (?), ehh, si?, og folkene der er veldig hyggelige. Og jeg er sikker på at Rosenborg er bedre nå enn da vi møtte dem sist. Det blir ingen lett kamp for Real.

Store problemer

Bayern Münchens og Real Madrids skjøre form forklares på følgende vise og presidentmåter. Rummenigge først:

- Sesongforberedelsene våre ble dårlige fordi vi hadde omtrent halve laget skadd. Det bærer vi fortsatt preg av. Men at vi var så svake mot Glasgow Rangers på onsdag skyldtes bare nerver og det faktum at vi måtte vinne.

- Jeg tror vi har lagt det verste bak oss.

Sans snakker i tilsvarende vendinger:

- Real Madrid har god tid. Det er fortsatt tidlig på sesongen. Og alle spekulasjonene om at John Toshack er på vei ut fra trenerjobben er bare tøv. Men du kan jo skrive at jeg er glad for at vi møter Rosenborg borte først i den siste kampen.

Frykter Carew

Angrepsvillige, godt organiserte, stort tempo og en noe vill trener. Der har du stikkordene for storklubbenes RBK-viten. Og sjølsagt er Karl-Heinz Rummenigge den best informerte. Han har jo sett Rosenborg både live og på video.

- Carew, sier Bayern-legenden. - Jeg skvatt da jeg så ham på TV i den første Dortmund-kampen i Trondheim. Han er stor, fysisk sterk, hurtig og har en utsøkt teknikk. Han er vi nødt til å passe godt på.

- En framtidig mann for Bayern?

- Gjerne det, han er en stor spiller. Men jeg er enig med de som sier at han bør bli i Rosenborg noen år til. Carew har mye, men er fortsatt uferdig og trenger tid.

- Jeg vet at Rosenboorg har en veldig god angriper, sier Lorenzo Sans. - Nummer 9, si? Men jeg kjenner ikke navnet og ikke spiller det noen rolle heller. Det er Rosenborg som lag som har sørget for klubbens suksess.

<B>SKAPER ANGST:</B> Denne gjengen skapte i går uro både i Bayern München og Real Madrid. Ingen av Europas storheter jublet over å treffe Rosenborg.