Livredde for skjult doping på restauranter

Norske OL-håp nektet å spise kinesisk mat.

NEKTER Å SPISE KINA-BIFF: Iver Horrem og partner Geir Eithun måtte ta med egen norsk mat til Kina i frykt for doping i den lokale maten. Foto:  Joe Scarnici/Getty Images/AFP
NEKTER Å SPISE KINA-BIFF: Iver Horrem og partner Geir Eithun måtte ta med egen norsk mat til Kina i frykt for doping i den lokale maten. Foto: Joe Scarnici/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske sandvolleyballduoen Iver Horrem og Geir Eithun ble nylig nummer 25 i en turnering i Kina og det ble ingen kjempeopplevelse for de rutinerte idrettsprofilene.

- Turneringene i Kina er det desidert verste stedet vi besøker. Nå har vi vært der to uker i mai og en uke nå. Det er rett og slett litt vanskelig å forholde seg til forskjellene fra den kulturen vi vanligvis lever i, sier Horrem til Dagbladet.

Spesielt maten er et problem.

- Alle utøverne jeg kjenner til har alltid med seg egen mat til Kina. Det er fordi vi ikke stoler på kvaliteten på blant annet kjøttet som blir servert, sier Horrem.

Frykter doping I oppkjøringen til London-OL i fjor nektet et kinesisk volleyball-lag å spise kjøtt mens de konkurrerte utenfor de store byene i hjemlandet, ifølge The Australian. Det endte med at de nærmest sultestreiket i tre uker i frykt for det lokale kjøttet. Tidligere hendelser har vist at kjøtt i Kina har inneholdt stoffer som clenbuterol, som igjen kan føre til positive dopingtester.

- Det er klart jeg er livredd for å bli tatt for doping. Derfor kan vi ikke risikere å spise noe som vi ikke vet er hundre prosent rent, sier Horrem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer