Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Livsfarlig tabbe

En av VM-vaktene tok seg bak skytebanen under VM i skiskyting: - En skam, sier Norges trener.

FARLIG: - Ikke bra, sier Norges landslagstrener Siegfried Mazet. Skjermdump NRK
FARLIG: - Ikke bra, sier Norges landslagstrener Siegfried Mazet. Skjermdump NRK Vis mer

Det er NRK som først oppdaget VM-vakten som havnet litt på ville veier tirsdag.

Under innskytingen til kvinnenes 15-kilometer, fant han nemlig veien bak blinkene. Potensielt livsfarlig, da det kan skje at skytterne bommer grovt. Skiskytternes våpen kan i ytterste konsekvens ta livet av noen om de skulle treffe.

Derfor er det svært strengt å ta seg bak blinkene.

Statskanalen får bekreftet at mannen angivelig var forsinket til sin kontrollpost. Han var nettopp en sikkerhetsvakt.

- Var han en sikkerhetsvakt? Nei? Det er en skam. Virkelig en skam, sier Norges landslagstrener Siegfried Mazet overfor NRK.

Han understreker at det ikke er sånn at det «ikke gjør noe fordi han er en sikkerhetsvakt».

- Jeg skulle til å skyte akkurat da det skjedde. Det skal jo litt til at vi skyter så langt over blinken, men det er jo noe som ikke skal skje. Det står jo skiltet ganske klart at man ikke har lov å gå der, sier Ingrid Landmark Tandrevold.

UTURSMANN: Johannes Dale har kommet inn i landslaget som et friskt pust, men mannen som omtales som Norges framtidshåp, er også litt av en utursmann. Video: NRK / Kristoffer Løkås Vis mer

Sviktet på standplass

23-åringen hadde gode muligheter til medalje på normalen, men det meste gikk skeis på den siste skytinga. Hun klarte ikke skjule skuffelsen sin overfor Dagbladet etter 20-kilometeren.

- Det var vanskelige forhold i dag, men det er mulig å skyte bra. Det er heldigvis likt for alle. Jeg så at det var en del bomming, så det ga meg ekstra motivasjon. Dessverre gikk det ikke veien, sa Tandrevold til Dagbladet etter løpet.

Hun hadde også sett for seg medaljescenarioet da hun gikk inn på standplass for siste skyting.

- Jeg visste at jeg kunne tatt bronsen om jeg hadde skutt fullt hus på den siste skytinga, men det klarte jeg dessverre ikke, sa hun skuffet.

Hun valgte å starte langt bak i feltet, og hadde gamblet på at det skulle bli bedre forhold ute i sporet enn det ble.

- Jeg hadde håpet at det skulle fryse på mer enn det gjorde. Til syvende og sist er det skytinga som avgjør på en distanse som dette, og det gjorde det virkelig i dag.

- Det var litt uvant å starte så seint, men dette er en distanse hvor man bare må gå sitt eget løp. Det blir så store differanser på skytinga, så det er ikke vits å få all verdens med sekunderinger heller. Det er uansett bedre å starte langt bak på en normaldistanse enn en jaktstart, sa Tandrevold.

- Skiskyting i et nøtteskall

Selv om hun var personlig skuffet etter normalen, gledet hun seg på vegne av lagvenninne Marte Olsbu Røiseland, som har tatt fire medaljer på fire distanser.

Tandrevold mener også at det viser hvordan mekanismene i skiskyting fungerer.

- Dette er skiskyting i et nøtteskall. Det er lettere å ha troa når man kommer i flytsonen, for dette er en mental idrett hvor hodet må være på plass. Om man klarer å slippe ned skuldrene kan man gjøre det man vanligvis gjør.

Neste, og siste sjanse for jentene til en individuell medalje er søndag. Da er det fellesstart i Anterselva.

Hele Norges coronakart