- Livsfarlig

Petter Norhugs langløp ble lagt merke til av de andre langrennsstjernene.

HVALROSS: Petter Northug stoppet helt opp under langløpet i Toppidrettsveka, før han plutselig var tilbake i tet. Emil Iversen sammenligner den tidligere skikongen med hvalrossen Freya. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HITRA (Dagbladet): Toppidrettsvekas langløp ble for alvor preget av en offensiv Petter Northug (36). Northug falt av da det gjensto 19 kilometer og etter 54 kilometer var det Max Novak som kunne juble for seier.

Men under rennet fikk man se den abdiserte skikongen dra hele feltet, vise krefter i spurten og varte opp med show. Emil Iversen velger en litt spesiell sammenlikning for å beskrive Northugs bevegelser i feltet.

- Han er livsfarlig og en bajas i feltet, så det er bare å holde seg lengst mulig unna. Han minner meg litt om hvalrossen Freya, som herjet rundt på kaia i Oslo. Sånn var det med Petter også, plutselig var han der og plutselig var han borte, sier Iversen til Dagbladet.

- Det er kanskje den beste sammenlikningen man kan ha. Det var Petter i kjent stil. Jeg regner med at han vil peake formen snart, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

PROFILER: Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen. Foto: NTB
PROFILER: Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen. Foto: NTB Vis mer

Northug selv er ikke veldig uenig i Iversens sammenlikning:

- Det passer bra det. Jeg følte meg som en hvalross i motbakken her. Det er tungt og seigt. Jeg er nok sju kilo tyngre enn da jeg var aktiv. Freya-stemplet kan jeg godt ta med meg, forteller han til Dagbladet.

Lillebror Even Northug mener han lagde show i løypa.

- Petter har blitt alt det han ikke skulle bli. Nå skal han plutselig ligge å dra i front. Han har jo blitt en helt annen person. Jeg kjenner ham ikke igjen, men det er artig å se at han prøver noe nytt, sier Even Northug til Dagbladet.

TILBAKEBLIKK: Even Northug under skilandslagets samling på Sognefjellet.Foto: Terje Pedersen / NTB
TILBAKEBLIKK: Even Northug under skilandslagets samling på Sognefjellet.Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Even Northug, Klæbo og Iversen innrømmet også at de var imponert over den tidligere skikongens form.

- Det ligger noen timer bak formen. Han har staket bra og det ser man på kassa hans, som har vokst etter han la opp, sier lillebror Even.

Han legger til at de har trent mye sammen i sommer.

- Det har vært veldig bra og han har stått på bra i sommer. Det er viktig å få dratt han litt ut på trening, sier han videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer