Livstegn fra Mikel

John Obi Mikel har oppholdt seg på SAS-hotellet siden han forsvant fra Lyn-trening for tre dager siden. I går ga han lyd fra seg.

- Jeg har snakket med Obi Mikel i dag. Han er på SAS-hotellet i Oslo der han har bodd hele tida, og jeg skjønner ikke alt oppstyret rundt dette, sier advokat Torgeir Knutsen som jobber for Rune Hauge i selskapet Profile Media. I går formiddag tikket det inn en fax på kontoret til Lyns advokat Erik Nadheim.

Det var en kort hilsen fra John Obi Mikels og hans advokat Helge Svarva. Der viser de til stevningen til Oslo Tingrett der det påstås at Mikels kontrakt med Lyn er forfalsket. Videre skriver advokaten:

«Som en konsekvens av dette er John Obi Mikel ikke lenger forpliktet til å delta på Lyns treninger, eller stå til klubbens disposisjon. Selv om Lyn ikke skulle dele denne oppfatningen, håper jeg at klubben har forståelse for John Obi Mikel i den vanskelige situasjonen som er oppstått har behov for å beskytte seg selv.»


Uakseptabelt

-  Nei dette har vi absolutt ingen forståelse for, sier Lyn-advokat Nadheim til Dagbladet. Da han fikk faxen sendte han umiddelbart er svar.

-  Jeg skrev tilbake at inntil domstolene eventuelt skulle komme til noe annet, så har Mikel en gyldig arbeidsavtale med Lyn. At den avtalen er gyldig har også FIFA bekreftet i sin avgjørelse fra i sommer. Derfor er det helt uakseptabelt at han nå velger å bryte avtalen. Vi vil rapportere til FIFA at Mikel nå ikke overholder avgjørelsen deres, sier Nadheim.

Flere FIFA-avgjørelser som går i mot det unge talentet fra Nigeria, kan ødeleggende karrieren til spilleren enda mer. Lyn-direktør Morgan Andersen tror dette er et pressmiddel mot klubben.


Møtte politiet

I går formiddag satt Nadheim og Andersen i et flere timer langt møte på Ullevaal Stadion med politiførstebetjent Frode Bjeglerud. Han leder finansgruppen i Oslo Politidistrikt.

-  Dette er en sak der vi etterforsker om det er en forfalsking eller ei. Lyn har stilt opp for å få dette belyst på en ordentlig måte, sier Bjeglerud til Dagbladet.


Jakter originaler

Etter det Dagbladet erfarer konsentrerer politiet seg i første omgang om å skaffe til veie alle originaldokumentene som det strides om. Det dokumentet Lyn hevder er originalen ligger i safen til Norges Fotballforbund. I tillegg sitter Mikels advokater på en avtale fra september 2004 som de hevder er den eneste originale.

VIL IKKE: John Obi Mikel sendte en fax til Lyn i går. Der sa han fra at han ikke lenger følte seg forpliktet til å trene med klubben.