Livstidsutestengt per faks

Ferguson kaller FAs behandling «en vits».

DRÅPEN: Ikke nok med at kapteinen gikk på fylla før Island-kampen, det skotske fotballforbundet kunne ikke leve med Barry Ferguson (Bildet) og Allan McGregors oppførsel på benken under kampen. V-tegnet vist på denne måten, med håndbaken ut fra eget ansikt, er det samme som å vise en strak langfinger på norsk. Nå er de utestengt på livstid.
Foto: ACTION IMAGES/Lee Smith VIA REUTERS
DRÅPEN: Ikke nok med at kapteinen gikk på fylla før Island-kampen, det skotske fotballforbundet kunne ikke leve med Barry Ferguson (Bildet) og Allan McGregors oppførsel på benken under kampen. V-tegnet vist på denne måten, med håndbaken ut fra eget ansikt, er det samme som å vise en strak langfinger på norsk. Nå er de utestengt på livstid. Foto: ACTION IMAGES/Lee Smith VIA REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fotballspillere takler nederlag på forskjellige måter. Skottlands landslagskaptein Barry Ferguson valgte en av de mindre gangbare løsningene da bestemte seg for å drukne sorgene etter tapet mot Nederland i april i store alkoholmengder.

Sammen med landslagskollega Allan McGregor plantet Ferguson bakenden på barkrakken på spillerhotellet umiddelbart etter ankomst fra Amsterdam, og ble sittende til landslagssjef George Burley mente nok fikk være nok ved lunchtider dagen etter.

Burley ønsket først å sende de to svirebrødrene hjem fra samlingen, men etter to dagers tenkepause bestemte han seg for å la dem bli på nåde, selv om ingen av dem fikk ta del i den påfølgende landskampen mot Island.

Likevel klarte Ferguson å gjøre seg bemerket på nasjonalarenaen Hampden Park da han for åpent kamera og på dårlig tilslørt vis ga fotografen den obskøne varianten av V-tegnet - med håndflaten vendt innover. Det betyr enkelt forklart det samme som å vise noen en strak langfinger.En såpass tydelig mangel på ydmykhet satte sinnene i kok hos det skotske fotballforbundet, og landslagskapteinen ble utestengt på livstid på grunn av fingrene - ikke for fylla.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer