PERSONA NON GRATA: Tidligere FIFA-medlem Mohamed Bin Hammam (t.v.) mener at etnisitet var en tungtveiende årsak til at det internasjonale fotballforbundet - her representert ved president Sepp Blatter - utestengte ham fra all fotball på livstid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
PERSONA NON GRATA: Tidligere FIFA-medlem Mohamed Bin Hammam (t.v.) mener at etnisitet var en tungtveiende årsak til at det internasjonale fotballforbundet - her representert ved president Sepp Blatter - utestengte ham fra all fotball på livstid.Foto: SCANPIX/AFP PHOTOVis mer

Livstidsutestengte Bin Hammam beskylder FIFA for rasisme

- Blatter ville aldri lagt en hånd på meg om jeg var europeer.

Det tidligere FIFA-medlemmet Mohamed Bin Hammam mener at etnisitet var en faktor da han i juli ble utestengt fra all fotballaktivitet på livstid.

Bin Hammam, som fram til i sommer var leder for Det asiatiske fotballforbundet (AFC), ble ydmyket for en hel fotballverden da han ble utestengt etter forsøk på bestikkelser. Han skal ha tilbudt medlemmer av Karibias Fotballunion (CFU) over 200.000 kroner hver for deres stemmer i presidentvalget i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

I forrige måned opplyste Bin Hammam at han anker dommen fra FIFA. Siste påstand ut fra qatareren er at han aldri hadde blitt utestengt dersom han var av europeisk opprinnelse.

- Om jeg var europeer, eller om Karibia var en del av Europa, ville verken Sepp Blatter (FIFA-president) eller Jerome Valcke (generalsekretær) lagt en finger på meg. Om jeg var europeer, ville dere aldri fått muligheten til å slakte folk til høyre og venstre som dere har gjort, skriver Bin Hammam i et brev til FIFAs etiske komité.

62-åringen krever også i brevet at Blatter og Valcke etterforskes for korrupsjon. Han hevder stadig sin uskyld og håper anken gjør at han skal få saken sin opp for Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

- Jeg har aldri prøvd å bestikke noen, og alle medlemmene av CFU er sikre på dette. Dette har du (Blatter) og Valcke også hørt fra alle vitnene dere dro inn for å vitne mot meg, skriver en rasende Bin Hammam.

(NTB)