Livsviktig poeng for Norge

Etter å ha banket langt mot Brede Hangeland, var det til slutt 19 centimeter kortere Tom Høgli som skallet inn 1-1 for Norge.

TIRANA (Dagbladet): Albania - Norge 1-1 (1-0)

- I utgangspunktet et jeg ikke fornøyd med 1-1, men sånn kampen utviklet seg, er jeg passe fornøyd, sa Drillo til Max etter kampen.

Norges VM-håp hangler videre etter Tom Høglis seine utlikning mot Albania i kveld.

Og det var ikke nødvendigvis ufortjent at Norge fikk med seg poeng, et poeng som kan bli gull verdt med 4-2-seier til Slovenia over Island.

- Vi er fremdeles med. 4-2 til Slovenia er veldig bra, sa Drillo til Max.

Men samtidig var det ikke mye som overbeviste oss om at Norge kommer til å ta de nødvendige poengene i de fire neste kvalikkampene for å komme seg til Brasil neste sommer.

- Det så stygt ut, vi spilte ingen god kamp. Når man scorer så seint, er det deilig å få med seg poeng, medga Drillo overfor Max.

Det startet rufsete, og spesielt i første omgang florerte pasningsfeilene. I andre omgang måtte Norge jage utlikning etter at Albania tok ledelsen rett før pause.

Helt på tampen lyktes det Tom Høgli å stange inn 1-1-målet etter corner.

Albansk ledelse Brede Hangeland startet kampen med en feilpasning, og Norge lagde frispark. Markeringene sviktet foran eget mål, og bare fingertuppene til Jarstein hindret baklengsmål allerede i første spilleminutt.

Joshua King skapte første norske sjanse da han dro seg inn i feltet, og forsøkte et skudd fra skrått hold. Keeper Etrir Berisha ga retur, som Tarik Elyounoussi ikke traff skikkelig på.

Ballen gikk i en høy bue og landet i armene til den albanske keeperen.

Etter et kvarters spill kom Albania til sin andre store sjanse, men Hamdi Salihi skjøt høyt over ved bakerste stolpe.

BETENKT: Drillo kunne til slutt si seg fornøyd med et poeng borte mot Albania.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BETENKT: Drillo kunne til slutt si seg fornøyd med et poeng borte mot Albania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Omgangen var preget av mange bom på selv de enkleste pasninger, og begge lag var svake. Det var langt flere innkast og hodedueller enn gode pasninger eller avslutninger.

Norge ga Albania noe hodebry på dødballer. Lange innkast mot Brede Hangeland og harde, innoverskrudde cornere ga noen halvfarligheter.

En av de største kom etter rundt en halvtimes spill, da Markus Henriksen fikk muligheten på volley fra snaut 16 meter etter en norsk corner. Men skuddet hans gikk like utenfor mål.

Etter 40 minutter, da det akkurat hadde sett ut som Daniel Braaten var i ferd med å melde seg litt ut av kampen, kom han plutselig rundt på venstresida og la hardt inn foran mål. Men et albansk bein kom først på ballen.

I stedet gikk Albania i angrep, Valdet Rama fintet vekk Espen Ruud og plasserte ballen i Rune Almenning Jarsteins nærmeste hjørne, og det sto 1-0 til hjemmelaget like før pause.

Hangeland i angrep Den ledelsen betød at Albania kunne legge seg dypere fra starten av andre omgang. Norge fikk styre spillet, men skapte ikke mye de første minuttene etter pause.

Igjen var dødballer det som brakte Drillos mannskap nærmest målet til Albania.

SVAK: Tarik Elyounoussi hadde en svak kveld i Tirana og ble byttet ut til pause. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SVAK: Tarik Elyounoussi hadde en svak kveld i Tirana og ble byttet ut til pause. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Midtveis i omgangen måtte Rune Jarstein bruke hele rekkevidden på å redde en ball som var i ferd med å dale inn over hodet på ham.

Drillo forsøkte å gjøre endringer. Valon Berisha erstattet en sjeldent svak Tarik Elyounoussi ved pause. Et stykke inn i andre omgang kom Alexander Søderlund inn for Joshua King.

Norge spilte deretter 4-4-2 med Daniel Braaten og Søderlund som spisser.

I sluttminuttene ble også Brede Hangeland dyttet fram i angrep, mens Nordtveit overtok som Tore Reginiussens makker i midtforsvaret.

Men lempingen mot 194 centimeter lange Hangeland på topp resultaterte heller ikke i store sjansene før 19 centimeter kortere Tom Høgli stupte inn en corner fra Espen Ruud.

BAKLENGS: Albanias Valdet Rama sendte hjemmelaget i ledelsen etter 41 minutter. Foto: AP Photo/Hektor Pustina
BAKLENGS: Albanias Valdet Rama sendte hjemmelaget i ledelsen etter 41 minutter. Foto: AP Photo/Hektor Pustina Vis mer