Livsviktig poeng for Sarpsborg 08

Håpet om Tippeliga-spill neste år lever såvidt etter 1-1 mot Start.

• Start - Sarpsborg 08 1-1 (0-0)

(Dagbladet): De første 45 minuttene var mer preget av hodeskader enn målsjanser på Sør Arena. Etter en halvtime braste nemlig Magnus Sylling Olsen og Gudmundur Kristjansson sammen i en hodeduell. Sistnevnte fikk et kutt i hodet og måtte lappes sammen, mens Sylling Olsen forlot banen et snaut kvarter etter sammenstøtet.

Dermed var det dobbelt så mange hodeskader som sjanser i førsteomgang. Den ene muligheten kom etter drøyt 20 minutter da Start-kaptein Espen Hoff skøyt fra 20 meter, men til side for Duwayne Kerr i Sarpsborg-målet.

Corner er mål I pausen hadde Hoff følgende å melde til CMore:

- Vi må opp med presisjonen og ha bedre bevegelser rundt ballføreren.

Start så ut til å ha brukt pausen godt. Sørlendingene gikk rett i angrep, og allerede etter 15 sekunder hadde de vunnet en corner. Espen Hoff tuslet fram for å slå den, og bare 40 sekunder etter at Staberg hadde blåst i gang andreomgangen, stanget Matthias Vilhjalmsson Start i ledelsen.

Sarpsborg 08 virket å miste den lille lufta de hadde igjen i ballongen.

Heldig scoring Så, etter en snau time, klinket Steffen Ernemann til fra langt hold. Skuddet hadde retning til side for mål, men endret retning via Bismark Acosta. Håkon Opdal var fullstendig utspilt, og kunne ikke annet enn å se ballen gå inn i nettet til 1-1. 

Utlikningen gjorde at kampen åpnet seg litt opp, før Start etter hvert tok mer og mer over. Blant annet fikk sørlendingene et mål annullert med drøyt 20 minutter igjen fordi dommer Staberg mente de gulkledde hadde tatt et frispark litt for raskt.

Likevel ble det ingen gigantiske målsjanser til noen av lagene før Staberg fant ut at nok var nok. Dermed forlenger Start sin rekke med kamper uten tap til sju.

Uflaks de luxe - Målet vi slipper inn er «uflaks de luxe». Ballen treffer en spiller og går i mål, den er jo på vei utenfor. Men vi gleder oss som bare juling til å møte Rosenborg om to uker, sa Mons Ivar Mjelde til CMore etter kampen.

Sarpsborg-trener Brian Deane var ikke i tvil om viktigheten av det ene poenget, men kunne godt ha tenkt seg ytterligere to.

- Det er ingen tvil om at vi fikk med oss et viktig poeng. Vi spiller til tider nervøst, men hadde vi vært litt bedre, kunne vi faktisk vunnet. Samtidig er Sør Arena et vanskelig sted å komme, Start er et av de beste formlagene i ligaen.

HURTIG MÅL: 45 sekunder etter at Start hadde tatt avspark i andreomgang, lå ballen i nota. Det sørget Matthias Vilhjalmsson for. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
HURTIG MÅL: 45 sekunder etter at Start hadde tatt avspark i andreomgang, lå ballen i nota. Det sørget Matthias Vilhjalmsson for. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer