Livsviktige Hønefoss-poeng

Tre mål på 13 minutter senket Sogndal.

Hønefoss-Sogndal 3-1

(Dagbladet): Hønefoss måtte vinne hjemmemøtet mot Sogndal for å holde liv i kvalik-drømmen og videre Tippeliga-spill neste sesong.

Det klarte de med bravur.

Etter en målløs førsteomgang, der Riku Riski hadde flere gode muligheter til å sende hjemmelaget i føringen, tok det bare ti minutter av andre omgang før det endelig løsnet for laget fra Ringerike.

Suser fra Haugen Helge Haugen klemte til på volley fra omkring 18 meter, og ballen suste i nettet bak en Johan Dahlin som strakk seg så lang han var i et forgjeves forsøk på å stoppe skuddet fra den tidligere Brann-spilleren.

Publikum hadde så vidt rukket å sette seg etter Haugens perle, før det smalt på ny på AKA Arena.

Denne gang var det Alexander Mathisen som overlistet Dahlin, etter å ha sendt ballen i mål ved bakre stolpe med innsiden av foten bare to minutter etter 1-0-scoringen.

Sogndal skapte imidlertid fornyet spenning i kampen, da innbytter Magnus Stamnestrø kom seg ned til dødlinjen inne i Hønefoss' sekstenmeter. En skuddfinte rundlurte hjemmelagets spillere, før han ekspederte ballen i lengste hjørne for Steve Clarke.

Spenningen varte riktignok ikke spesielt lenge, for bare sju minutter senere fastsatte Riku Riski sluttresultatet til 3-1, med sitt tiende mål for sesongen.

Må vinne mot Odd Hønefoss tok dermed tre høyst nødvendige poeng i Tippeligaens bunnstrid, men er likevel fortsatt i alvorlig nedrykkstrøbbel før siste serierunde.

Ringerikingene har samme poengsum som Tromsø på nest siste plass, men har dårligere målforskjell enn nordlendingene, og ligger dermed sist med 29 poeng. Det er to poeng mindre enn kvalikplasserte Sarpsborg 08, og Hønefoss er dermed avhengige av seier i bortemøtet mot Odd neste helg, samt hjelp fra Viking og Brann (som møter henholdsvis Sarpsborg 08 og Tromsø) for å holde liv i kvalik-drømmen.