Lizzie er gullfavoritt i dag, men vinner hun, mener toneangivende kommentator at OL-sporten går til helvete

- Hun skulle aldri vært her. 

FAVORITT: Lizzie Armitstead, her etter å ha vunnet Tour of Britain, får delta i OL til tross for tre brudd på meldeplikten. Foto: NTB Scanpix
FAVORITT: Lizzie Armitstead, her etter å ha vunnet Tour of Britain, får delta i OL til tross for tre brudd på meldeplikten. 
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 17.15 i dag sykler blant andre norske Vita Heine det olympiske landeveisrittet for kvinner i Rio. Der skal Heine blant annet sykle mot britiske Lizzie Armitstead.

Armitstead er en av de aller største favorittene til å vinne OL-gullet i dag. Hun tok sølv i London for fire år siden, og vant VM i Richmond i USA i fjor.

Hun er med andre ord en utøver hjemmenasjonen normalt heier fram på entusiastisk vis. Slik er det ikke nå.

- For en uke siden håpet jeg at Armitstead skulle ta gullet. Nå håper jeg hun ikke gjør det. Armitstead burde aldri vært her. Det vet vi alle. En seier til henne på Rios asfalt vil bare sende olympisk idrett lenger ned veien til helvete, skriver den toneangivende kommentatoren Oliver Holt i den britiske storavisa Daily Mail.

Fikk slettet én

Grunnen til Holts harme er CAS-dommen som frikjente Armitstead fra utestengelse etter at hun brøt meldeplikten overfor antidopingkontrollørene tre ganger på ti måneder i forkant av Rio-OL.

Det britiske antidopingbyrået UKAD ville utestenge Armitstead i to år for bruddene, men det britiske sykkelforbundet tok saken til idrettens voldgiftsdomstol, CAS, og fikk strøket det første av bruddene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer