Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ljøkelsølv i går - gull i dag

Janne Ahonen kom for seint ned fra himmelen og tok gullet fra Roar Ljøkelsøy. I dag vil hoppgutta ha revansje.

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Klart vi hopper for gull i dag, sier Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.

Og sånn skal det være - utgangspunktet er like ærlig som det er greit å forstå. Skal hoppgutta reise fra Obertsdorf med høyt humør, må det norske flagget henge i den midterste stanga under kveldens premieutdeling. Og slik skal også det som gikk galt da Sigurd Pettersen misset både i den lille bakken og på vekta sist søndag, skyves inn i den evige glemselen.

Med et kollektivt hopprenn til gull.

Og optimismen har all grunn til å være stor etter guttas massive laginnsats i går kveld. Det norske laget med sølvvinner Roar Ljøkelsøy i spissen var samlet bedre enn finnene. For på Ahonens store festdag - uten at det betyr mer enn fortjent norsk sjøltillitt - var Norge som lag 14 poeng foran finnene.

Ljøkelsøy (2), Bystøl (4), Pettersen (10) og Romøren (12) hoppet til 1163 poeng i Schattenbergs flomlys.

Ahonen (1), Hautamäki (6), Jussilainen (8) og Kiuru (21) strakk seg til 1149.

Roars største drama

-  Jeg har aldri vært med på et mer spennende renn, sier Roar Ljøkelsøy om gårsdagens drama.

 HOPPER FOR GULL:  Sølvet til Roar Ljøkelsøy var bare en aperitiff foran dagens laghopp. -  Klart vi hopper for gull i dag, sier sølvgutten som her blir gratulert av Bjørn Einar Romøren. Foto: Ole C.H. Thomassen
HOPPER FOR GULL: Sølvet til Roar Ljøkelsøy var bare en aperitiff foran dagens laghopp. - Klart vi hopper for gull i dag, sier sølvgutten som her blir gratulert av Bjørn Einar Romøren. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

-  Bare småting gjorde at jeg ikke vant. Hadde jeg tråkket mer ned i hoppet, ville jeg tatt gull. Det kostet meg fort fire til fem meter.

Greit, Roar - vi kjøper den. Og tilgir mer enn gjerne. Men lær av småtingene og gjør det riktig i dag.

Helt riktig.

-  Medalje er stort, sier Roar Ljøkelsøy. -  Men selvfølgelig vil jeg helst ha gull. Og det skal jeg ta i dag. Sammen med de andre gutta.

Fordi:

-  Alle på laget er blitt bedre og bedre. Vi har fått det til å stemme mer og mer. I dag er det bare å gi full gass.

-  For gull, sier Roar Ljøkelsøy.

Bystøls beste

Lars Bystøl, som aldri har vært på pallen i et internasjonalt hopprenn, var favoritt etter prøveomgangen. Da hoppet han 139 meter. Men han kom ikke nærmere enn den fjerdeplassen han har fra Hakuba sist vinter i går heller.

Uten at han depper for det.

-  Dette er det beste jeg har prestert noen gang, sier Lars Bystøl. -  Jeg garanterer at det ikke skal gå til helvete i lagkonkurransen heller. Gutta er i kanonform og hopper for gull.

-  Vi skal hoppe like langt som i denne konkurransen, og da er det ingen tvil.

Sigurd Pettersen og Bjørn Einar Romøren er offensivt enige i det. Pettersen og Romøren, som de to andre foran på resultatlista, jublet også hver for seg over sine egne prestasjoner denne flomlyskvelden.

-  Roar slo an tonen med sølvmedaljen og viste hvordan det skal konkurreres, sier Sigurd Pettersen. -  Når det drar seg til tar han ut alt. Og lagkonkurransen blir et nytt drama.

-  Målet er selvfølgelig at vi skal komme ut på topp.

Alle tror på gull

-  Vi skal hoppe så langt at det holder, supplerer Bjørn Einar Romøren. -  Vi skal ikke ha noen gjentakelse av lagkonkurransen sist. Og derfor, som de andre gutta sier, er målet klart.

-  Norge skal ta gull.

Hopptrener Mika Kojonkoski liker den offensive innstillingen til hopperne. Og han vet det er mulig - han jublet nemlig ofte på trenertribunen i går kveld.

-  Sammenliknet med det som skjedde sist, var dette fra natt til dag, sier Kojonkoski. -  Vi har hatt trøbbel, har vært presset, og derfor er jeg veldig glad for sølvet. Men disse gutta kan enda bedre.

-  Alle fire har fortsatt litt å gå på.

-  Hva må til for å lykkes i lagkonkurransen?

-  Det laget som er mentalt sterkest kommer til å vinne.

-  Hvilket betyr?

-  At vi har meget store sjanser, sier Mika Kojonkoski.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media